Ljusbäraren i Högsbo kyrka.

Välkommen att fira gudstjänst i Högsbo församling!

Rekommendationer under Covid-19

Oavsett verksamhet följer vi regeringens och Folkhälsomyndighetens regler och rekommendationer som gäller för att begränsa smittspridningen av Covid-19. Håll avstånd och stanna hemma om du inte känner dig frisk.

För aktuella verksamheter se kalendern. Hör gärna av dig till vår reception om du har några frågor.

Öppen kyrka med gudstjänst

Från och med den 13 juni öppnar vi för ordinarie gudstjänster sön- och helgdagar i Högsbo kyrka

Gudstjänsten börjar kl. 17.

Vi tar ansvar för varandra genom att sitta på anvisade platser i kyrkan
och hålla avstånd.

Ny tid efter den 29 augusti

Från och med den 29 augusti firar vi gudstjänst klockan 11 på söndagarna i Högsbo kyrka.

Ett möte med Gud

En gudstjänst hjälper oss att tolka livets skeden och att möta Gud. Gudstjänsten är också ett tecken och vittnesbörd om kyrkans tro och närvaro i samhället. En huvudgudstjänst firas på en söndag eller helgdag och under veckan firas enklare och kortare gudstjänster och mässor.

Gudstjänst på finska

Sverige-finska församlingsverksamheten är en del av Carl Johans pastorat, och firar regelbundet gudstjänst i Högsbo kyrka. Tider för dessa gudstjänster hittar du i vår kalender nedan, men läs gärna mer på deras hemsida för att hitta till all finskspråkig verksamhet.

Varje vecka firas flera gudstjänster i våra kyrkor men också på flera äldreboenden och i Sjukhuskyrkan

Gudstjänster på söndagar

gudstjänst kl. 11 - INSTÄLLD

En traditionell gudstjänst/mässa med mycket musik och sång, ibland Stor & liten med fokus på barn, ibland med större musiksatsningar.

Kaverös kyrka

Högsbomässa kl. 17 - INSTÄLLD

Kaverös kyrka.

En enkel mässa där ordet, musiken och tystnaden ljuder.

Högsbo kyrka

Veckomässa

På torsdagskvällar firar vi en enkel mässa med samtal i Högsbo kyrka.

torsdagar kl. 18 - inställd

En kortare kvällsmässa som vi firar längst bak i kyrkan. Enkelt och innerligt.

Högsbo kyrka

Temagudstjänster

Smedjemässa

Gästande musiker och teman relaterade till vår tids stora frågor. Inom ramen för Högsbo smedja, söker vi samla teologer, kultur-utövare och människor med praktisk erfarenhet för att hjälpa varandra skapa hoppfulla liv, och är en fortsättning på ett mångårigt församlingsarbete för omställning och miljöfrågor.

fler temamässor

Musikmässa, familjegudstjänst och Spagetti-gudstjänst är några andra exempel på temamässor som återkommer under året. Håll utkik i kalendern och på facebook!

Högsbo kyrkas öppettider

Kyrkan är öppen måndag–torsdag kl. 9–15 och fredag kl. 9–12. På söndagar är kyrkan öppen i samband med gudstjänsten kl. 17.  Välkommen in för att tända ett ljus eller bara sitta en stund.