Bröllop

Dags för bröllop? En kyrklig vigsel är en symbolhandling i kärlekens namn där vi ber Gud välsigna ert liv tillsammans.

" Kärleken är tålmodig och god…"

Så börjar de välkända ord av aposteln Paulus som läses vid så gott som varje vigselgudstjänst i vår kyrka. Orden om kärleken som aldrig upphör, som bär allt, tror allt, hoppas allt och uthärdar allt. Många vigselpar vill gärna att den texten läses av någon nära vän eller släkting under vigseln, kanske också på ett annat språk än svenska. Den passar så bra vid det tillfälle då man i Guds och vittnens närvaro lovar varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut.
Ja, kärleken är stark och den växer sig ibland så stor och stark att två människor bestämmer sig för att dela livet tillsammans. Och det vill man kanske gestalta med en vigselgudstjänst.


Inför den "stora dagen" då detta ska ske har man många tankar, funderingar och önskemål om hur man skulle vilja utforma sin bröllopsdag. Tusen och en saker att tänka på och som ska falla på rätt plats i planeringen, oavsett om man vill ha en "större" eller " mindre" vigsel. Stor är den i vilket fall som helst, för de båda som ingår äktenskap.


I Brunnby församling på sluttningen av Kullaberg finns det möjlighet att inom en radie av en mil välja mellan tre vackra kyrkorum: Brunnby kyrka, Mölle kapell och Arilds kapell.


Det är viktigt att ni vet att vigslar SKER ENDAST PÅ LÖRDAGAR i Brunnby församling, dock ej om lördagen är en röd dag. I Brunnby kyrka och Mölle kapell går det att vigas lördagar året runt, i Arilds kapell under perioden april – september.
Det är många som söker sig till vår församling för sin vigselgudstjänst. Vi tillhör en av de ” vigseltätaste” församlingarna i Svenska kyrkan. Därför är det bra om ni är ute i god tid för att boka er vigseldag . Det allra största antalet vigselgudstjänster sker under tiden maj – september.


Innan ni går vidare i kontakten med oss ber vi er att läsa igenom den detaljerade information som finns nedan (vigselinformation för Brunnby församling) angående församlingens policy vid utformandet av vigsel­gudstjänsten. Det kan vara av viktig betydelse för er att redan på ett tidigt stadium känna till att musik från Spotify eller liknande förekommer inte vid vigselgudstjänster i vår kyrka eller våra båda kapell.

Varmt välkomna, vi ser fram emot att dela er glädje!

Praktisk information kring er vigsel

Fotografering i samband med vigsel