Konfirmand 2022-2023

Vi vill hjälpa ungdomarna att formulera sina frågor. Nästan alla ungdomar, på gränsen mellan barn och vuxna, går omkring med många funderingar. Frågor om liv och död, krig och fred, om kärlek, om rättvisa, om framtiden.

Konfirmand 2022-2023

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. När man ses på konfirmandträffar eller läger pratar man om olika frågor i små eller stora grupper. Det kan handla om allt mellan himmel och jord. Ofta hittar man på olika aktiviteter och provar nya saker tillsammans. Man får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och Psalmboken innehåller och hur det kan hänga ihop med vårt liv här idag.

Lägerkonfirmation

I Brunnby församling kommer vi läsåret 22/23 att ha två parallella konfirmandgrupper som ses varannan vecka under terminerna efter skolan. En som träffas på tisdagar udda veckor och en som träffas på torsdagar jämna veckor. Dagsutflykter och aktiviteter tillkommer några gånger under läsåret.

Vi åker på läger helgen den 21-23 oktober, och kommer ha ytterligare övernattning till våren. Konfirmationsgudstjänsten kommer att vara i Brunnby kyrka den 6 maj.

Om du inte är bekväm med någon av de tänkta utflyktern eller med att sova över på lägret (lägergården är inte långt borta), så löser vi det på annat sätt!

Sista anmälningsdag är 21 augusti.

Sommarkonfirmation

Nu har du möjlighet att konfirmera dig under sommaren 2023 i Brunnby församling! Gruppen kommer att ses någon/några gånger under läsåret, för att sedan ha undervisning på dagtid med början den 19 juni, fram till konfirmationen i Brunnby kyrka den 2 juli.

Vill  du veta mer så hör av dig till

anna.waitman@svenskakyrkan.se 072-512 67 26

Varmt välkommen, vi ser fram emot att träffa dig!

Anna Waitman