Konfirmation

Vi vill hjälpa ungdomarna att formulera sina frågor. Nästan alla ungdomar, på gränsen mellan barn och vuxna, går omkring med många svåra frågor. Frågor om liv och död, krig och fred, om kärlek, om rättvisa, om framtiden.

Konfirmation 2020-2021

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. När man ses på konfirmandträffar eller läger pratar man om olika frågor i små eller stora grupper. Det kan handla om allt mellan himmel och jord. Ofta hittar man på olika aktiviteter och provar nya saker tillsammans. Man får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och Psalmboken innehåller och hur det kan hänga ihop med vårt liv här idag.

I Brunnby församling träffas vi på tisdagar 15.30 - 17.00 med konfirmation i maj. Utöver det åker vi på läger, kör Gokart, testar gränserna på Prison Island... och mycket mer!

Vill du anmäla dig eller veta mer så hör av dig till marianne.kronholm@svenskakyrka n.se , 042-346526