Prästen Anne Sörman sitter vid ett bord med ett tänt ljus, en vas med blommor och en öppen Bibel.

Vi läser Apostlagärningarna

Se och lyssna till när Anne Sörman, präst i Norra Botkyrka, läser ur Bibeln. Efter att ha läst Lukasevangeliet kommer hon läsa Apostlagärningarna för oss.

Apostlagärningarna

Tisdagar 10.00 , med start 6 april, släpper vi en ny video där Anne läser Apostlagärningarna. Du hittar alla publicerade filmer här nedanför.

Under hela nio tisdagar kan du se och lyssna till när Anne Sörman, präst i Norra Botkyrka, läser Apostlagärningarna. Apostlagärningarna är den spännande fortsättningen på Lukasevangeliet och troligen även den skriven av Lukas. Vi får vara med om den första Pingsten och vi får lära känna Paulus, den store, kristne teologen som förkunnade evangelierna. Välkommen att lyssna!

Lukasevangeliet

Lukasevangeliet är ett av de fyra evangelierna i Nya testamentet i Bibeln, alltså en av de fyra berättelserna om Jesu liv och förkunnelse.

Under vårvintern kommer Anne Sörman att läsa evangeliet från kapitel ett, som handlar om människor som väntade på Messias, kapitel två som handlar om Jesu födelse till det sista kapitlet, tjugofyra, som skildrar uppståndelsen och den märkliga vandringen till Emmaus.

Släpps tisdagar 10.00

De åtta avsnitten släpps tisdagar 10.00 här. Det första avsnittet har premiär tisdag 2 februari, men redan nu kan du lyssna till när Anne berättar mer om Lukas och hans evangelium.

Om Lukasevangeliet

Vi lovar att det är en lite annorlunda upplevelse att lyssna på texten i sin helhet, från början till slut. Du som enbart vill lyssna, gör gärna det, genom att använda hörsnäckor eller högtalarfunktionen på din telefon.

Lukasevangeliet skrevs troligen omkring år 80 efter Kristi födelse. Lukas var en lärd man, kanske var han läkare. Han skrev på grekiska och med ett böljande vackert, ibland lite omständligt språk. Lukas är också författaren till Apostlagärningarna som skildrar den spännande fortsättningen på Jesu verk och de första apostlarnas resor.