Prästen Anne Sörman sitter vid ett bord med ett tänt ljus, en vas med blommor och en öppen Bibel.

Lyssna till bibelläsningar

Se och lyssna till när Anne Sörman, präst i Norra Botkyrka, läser ur Bibeln. Hon har läst in Lukasevangeliet och Apostlagärningarna.

Apostlagärningarna

I nio filmer kan du se och lyssna till när Anne Sörman, präst i Norra Botkyrka, läser Apostlagärningarna. Apostlagärningarna är den spännande fortsättningen på Lukasevangeliet och troligen även den skriven av Lukas. Vi får vara med om den första Pingsten och vi får lära känna Paulus, den store, kristne teologen som förkunnade evangelierna. Välkommen att lyssna!

Lukasevangeliet

Lukasevangeliet är ett av de fyra evangelierna i Nya testamentet i Bibeln, alltså en av de fyra berättelserna om Jesu liv och förkunnelse.

I åtta filmer läser Anne Sörman evangeliet från kapitel ett, som handlar om människor som väntade på Messias, kapitel två som handlar om Jesu födelse till det sista kapitlet, tjugofyra, som skildrar uppståndelsen och den märkliga vandringen till Emmaus.

Om Lukasevangeliet

Vi lovar att det är en lite annorlunda upplevelse att lyssna på texten i sin helhet, från början till slut. Du som enbart vill lyssna, gör gärna det, genom att använda hörsnäckor eller högtalarfunktionen på din telefon.

Lukasevangeliet skrevs troligen omkring år 80 efter Kristi födelse. Lukas var en lärd man, kanske var han läkare. Han skrev på grekiska och med ett böljande vackert, ibland lite omständligt språk. Lukas är också författaren till Apostlagärningarna som skildrar den spännande fortsättningen på Jesu verk och de första apostlarnas resor.