Svenska kyrkan lanserar app för barn

Appen Kyrkan riktar sig till barn i förskoleåldern. Tänd ljus, måla kyrkfönster, spela på orgeln och se filmer om dop, vigsel och begravning.

Nu finns en app för barn i förskoleåldern, där man får leka och peta på allt i kyrkan. Appen heter kort och gott Kyrkan och finns att ladda ner till Android och iOS.

I slutet av maj släpptes Kyrkan, en kostnadsfritt app för barn i förskoleåldern. Här kan man upptäcka kyrkan på ett nytt sätt, bland annat genom att tända ljus, hälla vatten i dopfunten, spela memory med djuren i Noas ark, måla ett kyrkfönster och spela på orgeln.

Det finns även tre korta animerade filmer som på ett pedagogiskt sätt berättar om dop, vigsel och begravning. Varje film är ungefär en minut lång.

Appen Kyrkan är gratis att ladda ner och finns i både App Store och Google Play.

Svenska kyrkan lanserar app för barn

Svenska kyrkans nya app Kyrkan sätter barnen i centrum. Genom interaktiva lek- och spelmoment får barn i förskoleåldern möjlighet att upptäcka kyrkorummet och lära sig mer om Svenska kyrkans tro och traditioner. Appen är gratis att ladda ner och finns där appar finns.

Barn använder appen kyrkan på iPad.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.