Tre personer är ut på promenad. Damen i mitten går med rollator. Till höger i bild syns en sopptallrik.

Trevliga tisdagar i Tumba kyrka

Nyhet Publicerad

Vad får du om du kombinerar motion, musik och mat? En trevlig tisdag i Tumba kyrka!

Tisdagar i Tumba kyrka har länge betytt lunchmusik och sopplunch. Under hösten 2021 utökade Tumba distrikt verksamheten denna dag. Nu kan du som är dagledig även få lite lätt motion tillsammans med kyrkans promenadgrupp.

Promenadgruppen samlas 11.00 utanför Tumba kyrka. Den går sedan i ett lugnt tempo i ungefär 40 minuter. Gruppen leds av Lea Nattila, präst.

– När vi promenerar tillsammans brukar det uppstå många fina samtal inom gruppen. Det är härligt att få träffas och prata och samtidigt få motion, säger Lea Nattila.

Promenadgruppen är tillbaka vid Tumba kyrka i god tid för att den som vill ska hinna in till lunchmusiken. Den startar 12.00 och bjuder på varierad sång och musik. Vissa veckor är det församlingens musiker som spelar, men ofta gästas lunchmusiken av lokala förmågor från Kulturskolan, olika musikklasser i Botkyrka, eller av andra externa musiker och ensembler.

När vi promenerar tillsammans brukar det uppstå många fina samtal inom gruppen. Det är härligt att få träffas och prata och samtidigt få motion.

Lea Nattila, präst.

Lunch i god gemenskap

Efter lunchmusiken väntar nylagad lunch för den som vill. Tidigare serverades alltid soppa, men nu bjuds det på varierad mat. Den kostar bara 35 kronor per person och då ingår mat, dryck, kaffe och kaka. Maten lagas och serveras med hjälp av ideella medarbetare och husmor Samar Tony.

– Både promenadverksamheten och lunchmusiken är helt kostnadsfri. Du får gärna vara med i alla tisdagsverksamheter, eller de som du vill, säger Lea Nattila.

I vår startar Tumba kyrkas trevliga tisdagar den 18 januari. Verksamheten pågår sedan i princip varje tisdag fram till 17 maj.

Även i Ängskyrkan

På torsdagar kan du som är ledig äta sopplunch i god gemenskap i Ängskyrkan. Redan 9.30 startar öppna förskolan LillÄngen, för föräldrar med barn i åldern 0-5 år.

När klockan slår 11.45 är det dags för en kort lunchbön eller lunchmusik i kyrkan. Därefter, när klockan är 12, serveras sopplunch i församlingssalen. Den kostar bara 35 kronor per person inklusive dryck, kaffe och kaka.

Artikel från Botkyrka församlingsblad #1 2022