Foto: Montage

Över 65 000 kronor samlades in till Botkyrkabarn

Nyhet Publicerad

För andra året i rad har julkampanjen Botkyrkabarn genomförts. Och denna gång skänkte Botkyrkaborna över 65 000 kronor till utsatta barnfamiljer i Botkyrka.

Under perioden 30 november 2019 – 6 januari 2020 samlade Botkyrka församling in pengar till den lokala julkampanjen Botkyrkabarn. I samband med ett tiotal konserter och annan verksamhet skänkte församlingsbor och andra besökare sammanlagt hela 65 235 kronor.

– Förra året, när vi fick in 50 000 kronor, var vi väldigt tacksamma. Att Botkyrkaborna denna gång har skänkt över 65 000 kronor är verkligen helt fantastiskt, säger Beatrice Lönnqvist, kyrkoherde i Botkyrka församling.

diakoner ser till att pengarna hjälper Botkyrkas barnfamiljer

Precis som förra året hjälper varenda insamlad krona nu utsatta barnfamiljer i Botkyrka. Församlingens diakoner, som redan har kontakt med många familjer i församlingen, leder detta arbete.

– Januari är en av de fattigaste månaderna på året. För de familjer som har en begränsad ekonomi är det extra svårt att få vardagen, och livet, att gå ihop nu. Att vi nu kan ge utsatta barnfamiljer i Botkyrka ekonomiskt stöd är därför otroligt viktigt, säger Jacob Ahlin, en av församlingens diakoner.

Jacob berättar att pengar från insamlingen till exempel har gett familjer möjlighet att köpa SL-kort till barnen, så att de kan ta sig till träningar och andra aktiviteter. Andra familjer har fått möjlighet att gå på bio eller göra familjeaktiviteter, något som de annars inte skulle ha haft råd till.

Förutom att ta upp kollekt i samband med många konserter i advent och jul har Botkyrkaborna kunna skänka pengar till Botkyrkabarn genom att köpa speciella tygkassar, reflexer och julgranskulor.