Aktuellt från Botkyrka församling

Prenumerera via RSS

Öppen diakonimottagning på vår församlingsexpedition

Publicerad:

Under tiden som Tumba kyrka nu är stängd för ombyggnation flyttar södra sidans öppna diakonimottagning till vår församlingsexpedition.

Så hjälper Botkyrka församling ukrainska flyktingar

Publicerad:

Kriget i Ukraina har pågått i över ett halvår. Miljontals människor är på flykt, tusentals har tagit sig till Sverige och flera hundra av dem bor nu i Botkyrka. Tillsammans med Botkyrka kommun och aktörer i civilsamhället hjälper och stöttar Botkyrka församling ukrainska flyktingar här i Botkyrka.

Kyrkogårdsförvaltningen flyttar till Lilla Dalens begravningsplats

Publicerad:

Från och med 5 september hittar du kyrkogårdsförvaltningens expedition på Lilla Dalens väg 30.

Handmålade fågelholkar finns nu på Botkyrka kyrkogård

Publicerad:

Ett tiotal handmålade fågelholkar har satts upp på Botkyrka kyrkogård. De är målade och dekorerade av barn i Ljusets kyrka.

Första gången sen medeltiden klingar Botvids sånger igen i Botkyrka kyrka!

Publicerad:

Pressmeddelande: Genom ny forskning har delar av Botvidsofficiet kommit fram ur arkiven, med sånger skapade under 1200-talet för att hylla och ihågkomma Sankt Botvid. Vid en konsert i Botkyrka kyrka på lördag den 20 augusti uppförs nu delar ur Botvidsofficiet.