"Tillsammans växer jag" med Sara Jakobsson, diakon

Vad sätter jag min tillit till? Går det att känna tillit i en orolig värld? Tillit till att livet bär? Tillit till att det finns ett trotsigt trots allt? Om detta handlar det om den 30 oktober.

Den tredje föreläsaren i vår serie ”Tillsammans växer jag” talar om vad som händer med oss människor när vi möter motgång, besvikelser och sorger. När livet inte blev så som vi tänkt oss. Vad händer med oss när vi sätter ord på det som är och pratar sant om det livet som blev vårt. När vi möter varandra i befintligt skick.

Hänger det på mig eller vad händer om jag släpper taget, släpper kontrollen och sätter min tillit och tilltro till något större? Finns det någon eller något som tar emot?

Sara Jakobsson är uppvuxen i Borås och nu bosatt i Alingsås sedan många år. Hon är diakon och arbetar bland annat på Svenska kyrkans samtalsmottagning i Alingsås och leder flera olika stödgrupper både för vuxna och barn.
Sara och hennes man Henrik medverkar även på gudstjänsten med sång och musik.

TId: 30 oktober kl. 11.  Plats: Gustav Adolfs kyrka.
Föreläsningen är i anslutning till gudstjänsten som startar klockan 11.00. Efter gudstjänsten äter vi lunch tillsammans, innan föredraget börjar cirka 12.30. Samtalet fortsätter till cirka 14.00.