Svenska kyrkan i Borås Besöksadress: Skolgatan 1, 50333 Borås Postadress: Borås pastorat, Box 393, 50113 BORÅS Telefon:+46(33)179400 E-post till Svenska kyrkan i Borås

Ny kyrkoherde!

Fredrik Hägglund tillträder som kyrkoherde den 1 december.

Svenska kyrkan i Borås hälsar Fredrik Hägglund välkommen på tjänsten som kyrkoherde. Han tillträder den 1 december:

- Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med förtroendevalda, anställda och ideella medarbetare för kyrkan i Borås.

Fredrik Hägglund vigdes till präst 1995 och har sedan dess arbetat som komminister i Toarp, Borås och som kyrkoherde i Svenljungabygdens församling som sedan blev en del av Kinds pastorat. Nu senast har han arbetat som stiftsteolog och tf. stiftsprost vid stiftskansliet i Skara.

Som kyrkoherde och också kontraktsprost i Redvägs-Ås kontrakt kommer Fredrik att ha en hel del att ägna sig åt. Så vad gör han när han får ledigt?

- Då vill jag gärna vara med mitt första barnbarn.

Mottagande av kyrkoherde

Fredrik Hägglund välkomnas som kyrkoherde i Borås pastorat vid en högmässa ledd av biskop Åke Bonnier

söndag 26 januari kl 11.00 i Gustav Adolfs kyrka

Efter gudstjänsten serveras en enkel måltid. Det blir tillfälle att hälsa vår
nye kyrkoherde välkommen. Ingen anmälan.

Om du vill hålla ett kort tal, meddela detta till Jenny Skotth,
jenny.skotth@svenskakyrkan.se, senast den 20 januari 2020.

Välkommen Fredrik!