Välkommen att bli medlem, Svenska kyrkan är en mötesplats för alla!

Att vara medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli en del av Svenska kyrkans gemenskap, oavsett vem du är. Har du frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv? Eller vill du engagera dig för rättvisa och en bättre värld, sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag? Svenska kyrkan är en mötesplats för människor i livets olika faser och situationer.

Svenska kyrkan erbjuder dop, konfirmationer, bröllop och begravningar, och firar gudstjänster, mässor och andakter. Kyrkan står också för Sveriges största musikscen med tusentals körer och konserter.

Här ordnas aktiviteter som till exempel öppna förskolor, ungdomsgrupper, pensionärsträffar och språkkaféer. Kyrkan stöttar också de som är mest utsatta i samhället och kan hjälpa och ge råd till de som behöver någon att samtala med.

I andra länder pågår ett omfattande arbete med att ge stöd åt människor som drabbats av katastrofer, svält och konflikter. Svenska kyrkan tar också hand om de cirka 3 400 kyrkorna som finns i Sverige och som berättar om vår gemensamma historia.

vad innebär det att vara medlem?

• Du kan gifta dig och bli begravd i Svenska kyrkan
  • Du bidrar bland annat till verksamhet för barn och unga, körer, familjerådgvning och jourhavande präst
  • Du bidrar till att kyrkobyggnaderna bevaras och kulturhistoriska värden uppmärksammas samt förs vidare till kommande generationer.
  • Du har chansen att påverka och hjälpa samhällets mest utsatta både i Sverige och utomlands.

Som medlem blir du del av en församling och ett nätverk som sträcker sig över Sverige och världen. Tillsammans strävar vi efter en bättre värld för oss och kommande generationer. Grunden är Jesus budskap om kärlek till medmänniskan.

hur blir jag medlem?

Om du inte är medlem i Svenska kyrkan idag och önskar bli det, ring 033-17 94 00 eller mejla Svenska kyrkan i Borås. Här finns också mer information.

Varmt välkommen!