Familj som tänder ljus på kyrkogården.
Foto: Josefin Casteryd

Sorgegrupp för anhöriga

Att mista en anhörig är svårt på många sätt. Ibland kan det kännas bra att få dela erfarenheter med andra som upplevt en liknande situation.

Svenska kyrkan i Boden erbjuder kontinuerligt samtalsgrupper för sörjande. Det är en enkel och kravlös gemenskap där det finns möjlighet att byta tankar och erfarenheter med andra som upplever sorg.

En tid efter begravningen skickas en inbjudan till sorgegrupp ut till närmast anhörig.

Tystnadslöfte
I gruppen avges ett tystnadslöfte så att alla kan känna en trygghet i att det som sägs stannar mellan deltagarna.

Träffar
Gruppen träffas vid fem eller sex tillfällen och leds oftast av en präst och en diakon.
Två kvinnor sitter i en soffa och pratar och fikar.

Ny sorgegrupp startar vecka 7

Samtalsgrupp för dig med sorg. Förlusten av en anhörig kan vara svår på så många olika sätt. Att träffa och prata med andra i samma situation kan vara en hjälp på vägen.

Intresseanmälan

Skulle du vilja få en inbjudan nästa gång det startar en sorgegrupp? Fyll i vår webbanmälan, så kontaktar vi dig när det är dags.

Två vita stenar med texterna Saknar dej och Pappa ligger på en gravsten.

Samtalsgrupp om sorg för barn och ungdomar

För dig som förlorat en förälder eller ett syskon.

En gravsten med ett litet skulpterat hand- och fotavtryck.

Stöd och samtal för dig som förlorat ditt barn

I Svenska kyrkan i Boden anordnar vi regelbundet samtalsgrupper för dig som förlorat ditt barn.