Frälsaransen
Foto: Berga pastorat

Välkommen till Berga pastorat

Vårt pastorat består av Berga, Bolmsö, Dörarp, Tannåker och Vittaryds församlingar

Din uppgift

I kyrkan behövs ideella, anställda och förtroendevalda. Du behövs också, med det du kan och den du är! Se en film om att hitta sin väg till Svenska kyrkan och läs mer om det som kan bli din uppgift.

Pilgrimsresa till Assisi i Italien

Den 23-30 april 2024 finns en ny möjlighet att åka med på pilgrimsresa till Assisi. Fem nätter med halvpension, boende på kloster. Fokus blir på den helige Franciskus och hans stad. Välkommen med! Anmälan senast: 29 februari. Informationsträff i Berga församlingshem måndag 18 mars

Någon antecknar i en kalender med en röd penna.

Kalender

Här finner du tider och platser för våra gudstjänster och mötesplatser

Månadsblad

Här kan du läsa våra månadsblad, vad som är på gång i pastoratet och våra predikoturer. Varmt välkommen till våra gudstjänster och mötesplatser.

Information kring cyberattacken

Här finns viktig information kring cyberattacken för din kännedom. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Majskolvar mot en blå himmel

Livräddare i fält

Mat är en mänsklig rättighet, ändå går miljoner människor på jorden hungriga. Det är en fråga om fördelning – vi delar inte lika på resurserna.

Mottagande av vår nya komminister Tobias Bäckström.

Den 17 mars är du varmt välkommen till sammanlyst mässa i Berga kyrka, kl 11:00 då vi välkomnar vår nya komminister Tobias. En gemensam kyrkokör medverkar med sång. Därefter blir det kyrklunch i Berga församlingshem. En bild och presentation av Tobias finner du på denna sida. Varmt välkommen!

Frälsarkransen

Två temakvällar kring frälsarkransens två röda pärlor

Måndag 4 mars kl 19 och måndag 11 mars kl 19 är du välkommen till dessa två temakvällar. Första kvällen leds av Eva Meakin, Stiftsdiakon. Den andra kvällen leds av Jan-Åke Carlsson.  

Två unga killar på en kyrkogård. Den ena håller en lövblås och den andra sitter i en åkgräsklippare.

Nu söker vi sommarpersonal till kyrkogårdsförvaltningen i Berga pastorat

Vi har kyrkor och kyrkogårdar i Lagan (Berga), Bolmsö, Dörarp, Vittaryd och Tannåker.  Vi söker dig som har fyllt 16 år när du börjar hos oss. Är du intresserad av att jobba hos oss, tveka inte att skicka din ansökan senast den 29 februari. 

Välgörenhetskonsert 

Fredagen den 22 mars Kl 18.00, i Berga kyrka. Konserten är till förmån för den ideella organisationen The Aweil Dream.   De kommer berätta om sitt projekt där de ska bygga en skola för barn i Sydsudan. Andakt: Magnus Hullfors. Arr: The Aweil Dream och Berga pastorat

Klimat

Att vara kyrka är att värna hela skapelsen och allt levande, det ingår i vårt uppdrag och har en stark grund i den kristna tron. Svenska kyrkan bedriver därför ett aktivt och omfattande arbete inom klimat, miljö och hållbarhet. Växjö stift är en del av detta och främjar och stöttar församlingar och pastorats eget miljö- och klimatarbete.

Pilgrimsvandring

Annandag påsk 1 april Kl 13:30 ( 2024) Vi möts utanför Dörarps församlingshem kl 13:30. Vi går från Dörarp till Vittaryd.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva
Kvinnlig präst på strand med barn i bakgrunden.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En bibel ligger uppslagen på ett bladguldsmyckat altare.

Kyrkoårets bibeltexter

Läs bibeltexterna för de olika helgdagarna under kyrkoåret.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Solen lyser igenom ett olikfärgat kyrkfönster.

Kyrkfönstret

Här kan du läsa vår tidning. Den ges ut 4 gånger per år inom Berga pastorats område. Nummer 1 kommer ut i slutet av februari. Det finns exemplar att hämta i våra kyrkor ifall tidningen uteblivit.