Foto: Berga pastorat

Välkommen till Berga pastorat

Vårt pastorat består av Berga, Bolmsö, Dörarp, Tannåker och Vittaryds församlingar

Julmarknad i Tannåker

Den 3 december, kl 13:30-16:30 är du återigen välkommen till julmarknad i Tannåkers församlingshem. Kl 17:00 blir det advent och julmusik i Tannåkers kyrka.

Musikgudstjänster

Lördagen den 3 december blir det advents och julmusik i Tannåkers kyrka. Onsdag den 21 december kl 19:00 blir det julens sånger i Bolmsö kyrka. Välkommen!

En julstjärna.

Adventstid i Berga pastorat

Välkommen till våra gudstjänster/mässor och musikgudstjänster i adventstid. Den första advent startar Act:s julinsamling, mer information om insamlingen finner du på Act:s hemsida. Här finner du också information om Adventstiden.

Luciagudstjänst

Den 11 december kl 18:00 blir det återigen luciagudstjänst i Berga kyrka. Medverkande av barnkör tillsammans med Berga kyrkokör samt präst Jan-Åke Carlsson. Detta år gör vi en gemensam affisch tillsammans med Lagans golfklubb som också har aktivitet på gång söndagen den 11 december. Välkommen!

Jul-nyår i Berga pastorat

Här kan du bland annat ta del av tider för gudstjänster/mässor under jul och nyårstiden.

Trettondedag jul

Fredag den 6 januari är det åter igen trettondedag jul. I Berga pastorat firar vi gudstjänster samt bjuder in till gemenskap och festlighet på olika sätt. På denna sida kan du läsa mera om vilka platser och tider som gäller. Här finner du också information om trettondedag jul.

Röd amaryllis mot svart bakgrund.

Tack till...

Idag, den 25 november gör LarsGunnar Selinder sin sista arbetsdag som tjänstgörande kyrkoherde och Magnus Hullfors är tillbaka hos oss igen.

Veckomässa

Vi firar veckomässa fredagar, kl 8:30 i S:t Sigfrids kapell. Den 9 december firar vi veckomässa sista gången 2022 och du är välkommen igen fredagen den 13 januari. Välkommen att delta.

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Närbild på en stenduva på en gravsten.

Askgravplats på Berga kyrkogård

Under vecka 47, från och med 21 november, påbörjas anläggandet av askgravplats på Berga kyrkogård. Respektera avspärrningarna så att inga olyckor inträffar. Mera om askgravplatsen kan du läsa i foldern på denna sidan.

Någon har tänt ljus och läser bibeln.

Gör det Jesus gjorde!

Nu är bibelstudiet i Romarbrevet slut och en ny kurs tar vid. En kurs på 11 kurstillfällen med start 17 november, i Berga församlingshem. Välkommen!

Ekumenisk bön

Varannan torsdag, ojämna veckor, kl 19:00 har vi ekumenisk bön i Bergadalskyrkan. Start 18 augusti.

En karelsk pirog och en mugg kaffe.

Hantverkarfrukost

Välkommen till en stunds gemenskap vid frukostborden. Onsdagar kl 09:00. Onsdag den 21 december är sista frukosten för året och onsdag den 11 januari är du välkommen åter igen!

Kollekt med swish

På denna sida finner du swishnumret du kan ange i samband med söndagens gudstjänster.

Syföreningar

Allmänt Väl syns igen den 8 december kl 14:00 i Berga församlingshem.

Elanvändning

Här kan du läsa mer om beslut i kyrkorådet angående förändringar i elanvändningen.

Lediga tjänster

Just nu utlyser vi en Kyrkoherdetjänst. Information om tjänsten finner du på denna sida. Välkommen att söka.

Kontakt EFS-föreningen

Här får du en presentation av Robert Ortiz

Promenader i Berga pastorat

Promenad och gemenskap på Bolmsö. Tisdagar jämna veckor. Vi möts utanför Bolmsö församlingshem. Vandrarna i Lagan. Onsdagar kl 10:00. Välkommen med!

Ekumeniska böneveckan 2023

Mellan den 15 till 22 januari är du välkommen att delta i ekumeniska böneveckan. På sidan finner du information för tider och platser som gäller.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva
En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En bibel ligger uppslagen på ett bladguldsmyckat altare.

Kyrkoårets bibeltexter

Läs bibeltexterna för de olika helgdagarna under kyrkoåret.

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Kyrkfönstret

Här kan du läsa vår kyrktidning. Om du inte har fått den i brevlådan går det bra att läsa den här på hemsidan. Den finns också i våra kyrkor och församlingshem om du önskar ha ett exemplar.