Foto: Askersund-Hammars församling

Askersunds pastorat

Askersunds pastorat består av tre församlingar i södra delen av Närke; Askersund-Hammars församling i söder, Lerbäcks församling i nordöst och Snavlunda församling i nordväst. Från Vättern till Bergslagsskogar...

Prästgårdsfika

23 och 30 juni i Askersund kl. 14.00-15.30. 21 och 28 juni i Snavlunda kl. 14.00-15.30.

Askersunds landskyrka omgiven av gröna gräsmattor och blommande rabatter

Maxad Mini-Jazzfestival

Askersunds landskyrka. 27-28 augusti

Klockstapel och askgravplatser Norra kyrkogården Askersund

Kyrkvaktmästare till Askersund

Vi söker en ny kyrkvaktmästare till hösten

Vy över Askersunds halmn, två regnbågar syns på en molnig himmel

Organist 100% till Askersund

Vi söker organist och körledare till det rika musiklivet i våra församlingar. Från traditionell kyrkomusik till modernare repertoar. Välkommen med din ansökan!

Martin Modéus i halvfigur, klädd i lila biskopsskjorta och svart kavaj..

Ärkebiskopsval 2022

Martin Modéus, biskop i Linköpings stift, fick flest röster i den avgörande omgången av ärkebiskopsvalet den 8 juni. Därmed blir han ny ärkebiskop i Svenska kyrkan efter Antje Jackelén som lägger ner sin stav den 30 oktober. Martin Modéus tillträder den 4 december.

Två män i blå hjälporganisationsjackor lastar av vattenflaskor från ett lastbilsflak.

Kriget i Ukraina

Vi är många som vill hjälpa till när människor drabbas av kriget. Du kan engagera dig på flera sätt. Tillsammans står vi enade i medmänsklighet och solidaritet.

Barn som springer längs en väg i skogen

Barn och ungdom

Barn- och ungdomsverksamhet i Askersunds pastorat

Någon sitter och fikar kaffe och bulle. I bakgrunden sitter ett barn i knät på en vuxen.

För dig som är vuxen

Vuxenverksamhet i Askersunds pastorat

Själavård

Ett samtal där inga journaler eller anteckningar förs. Allt som sägs i rummet kommer att stanna där.

Frivilligt arbete

Att göra gott för andra gör även gott för dig själv. Här finns information för dig som är nyfiken på att engagera dig.