Musik

Älmhults församling har ett rikt musikliv! Under denna rubrik hittar du information om våra körer (Barnkören, Unga Röster, Jubilatekören, Mixturen och Vokalensemblen) och om de konserter som de och gästande musiker och sångare bjuder på. Ett besök på någon av våra gudstjänster ger också en möjlighet att uppleva och delta i musiklivet i vår församling!

Älmhults församlings musiker: Mia Andersson och Boel Dougan.

Barnkören

Barnkören är till för barn i åldern 4-7 år. Kören övar i Församlingshemmet på onsdagar mellan 17.30 och 18.00 under ledning av Mia Andersson. Tryck för att läsa mer!

Unga Röster

Unga Röster är till för barn i åldern 8-12 år. Kören övar på torsdagar kl. 17.00-18.00 i Församlingshemmet under ledning av Mia Andersson.

Jubilatekören

Kören för dig som är mellan 13-24 år och som gillar att sjunga. Vi övar på torsdagar i Församlingshemmet och sjunger upp ca 8 gånger per termin. Vi övar mellan 18.30 och ca 20.30.

Mixturen

MIXTUREN är kören för dig som vill sjunga men inte nödvändigtvis har så mycket erfarenhet av att sjunga i kör. Kort sagt en kör för alla! Sångglädje, gemenskap och omsorg om varandra är ledord för vår kör. Mixturen övar varje onsdag kl 18.30-20.30 i Kyrkbackssalen. Välkommen att prova, du med!

Vokalensemblen

VOKALENSEMBLEN är en ombildning av den tidigare Oratoriekören och vi tar oss an den lite mer avancerade repertoaren. Detta kräver sångvana och goda kunskaper i notläsning och vi arbetar med att under positiva former utvecklas som enskilda sångare och som ensemble. Kontakta Boel om du är intresserad av att börja i Vokalensemblen.

Lunchmusik

Lunchmusiken är i kyrkan sista torsdagen i månaden. Vi börjar med musik i kyrkan kl. 12.10 och äter därefter (om man vill) lunch i Kyrkbackssalen (KBS) för 50 kr. Varmt välkommen!

Orglarna i Älmhults kyrka

Tryck här för att få en presentation av Älmhults kyrkas orgel. Presentationen består av sex kortare avsnitt. Det går också bra att ladda hem foldern, som togs fram i samband med orgelns invigning 2009.

Konsertverksamhet mm

Älmhults församling har ett rikt musikliv! Mycket av detta är en viktig del av församlingens gudstjänstliv. Men vi har även konserter där fokus ligger mer på musiken. Tryck här för att läsa mer om bl a konserter och våra fina orglar!