Musik

Älmhults församling har ett rikt musikliv! Under denna rubrik hittar du information om våra körer (Barnkören, Unga Röster, Jubilatekören, Mixturen och Vokalensemblen) och om de konserter som de och gästande musiker och sångare bjuder på. Ett besök på någon av våra gudstjänster ger också en möjlighet att uppleva och delta i musiklivet i vår församling!

Älmhults församlings musiker: Mia Andersson och Boel Dougan.

Barnkören

Barnkören är till för barn i åldern 4-7 år. Kören övar i Församlingshemmet på onsdagar mellan 17.30 och 18.00 under ledning av Mia Andersson. Tryck för att läsa mer!

Unga Röster

Unga Röster är till för barn i åldern 8-12 år. Kören övar på torsdagar kl. 17.00-18.00 i Församlingshemmet under ledning av Mia Andersson.

Jubilatekören

Kören för dig som är mellan 13-24 år och som gillar att sjunga. Vi övar på torsdagar i Församlingshemmet och sjunger upp ca 8 gånger per termin. Vi övar mellan 18.30 och ca 20.30.

Mixturen

MIXTUREN är Älmhults församlings blandad kör. För att vara med behöver man inte ha sjungit i kör tidigare, även om det underlättar om man kan något om notläsning. Välkommen att prova. Under pandemin har vi dock ett annat upplägg. Tryck för att läsa mer om detta och annat om kören!

Vokalensemblen

VOKALENSEMBLEN är en kören som satsar på en repertoar som kräver att man har notkunskap och sångvana. Ibland framför man körsånger med instrumentalt ackompanjemang och ger konserter några gånger om året. Under pandemin har vi ett annat upplägg med övningarna. Tryck för att läsa mer!

Lunchmusik

Lunchmusiken är i kyrkan sista torsdagen i månaden. Vi börjar med musik i kyrkan kl. 12.10 och äter därefter (om man vill) lunch i Kyrkbackssalen (KBS) för 50 kr. Varmt välkommen!

Orglarna i Älmhults kyrka

Tryck här för att få en presentation av Älmhults kyrkas orgel. Presentationen består av sex kortare avsnitt. Det går också bra att ladda hem foldern, som togs fram i samband med orgelns invigning 2009.

Konsertverksamhet mm

Älmhults församling har ett rikt musikliv! Mycket av detta är en viktig del av församlingens gudstjänstliv. Men vi har även konserter där fokus ligger mer på musiken. Tryck här för att läsa mer om bl a konserter och våra fina orglar!