Foto: Magnus Aronson

Våra kampanjer och evenemang

Våra återkommande kampanjer är en chans att tillsammans synliggöra viktiga frågor för en rättvis värld. Det handlar både om att samla in pengar till vårt internationella arbete och att engagera och skapa opinion i Sverige.

Act Svenska kyrkan arbetar just nu för att ge människor i utsatthet tillgång till exempelvis hygienartiklar, matpaket och skyddsutrustning.

Din gåva gör skillnad

Act Svenska kyrkan deltar i insamlingen Världens Barn och lyfte 2020 satsningen på utbildning för rohingyer som lever som internflyktingar  i Myanmar. Många är barn och har tidigare inte fått gå i skola.

Världens barn

Act Svenska kyrkan deltar i insamlingen Världens Barn och lyfte 2020 satsningen på utbildning för rohingyer som lever som internflyktingar i Myanmar. Många är barn och har tidigare inte fått gå i skola.

Ung flicka pratar i megafon

#Fri att förändra

Alla ska ha möjligheten att organisera sig och bidra till förändring både lokalt och globalt. Tillsammans med vårt internationella nätverk av changemakers skapar vi en hållbar och konkret förändring.

24,5 miljoner samlades in under Fasteaktionen 2020. Tillsammans sprider vi hopp! När världen drabbas av en pandemi förvärrar det en redan svår situation för människor i utsatthet. Behoven är stora och kommer dessutom att fortsätta öka.

Stå på modets sida

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för alla flickors rätt till ett värdigt liv!

Bryt en tradition - julinsamlingen

logotype The right Livelihood Award

Right Livelihood Award

Right Livelihood Award Stiftelsen hedrar människor som hittar praktiska lösningar på jordens och mänsklighetens stora problem. Priset instiftades 1980 och brukar kallas för det "alternativa Nobelpriset".

Mänskliga rättighetsdagarna är Nordens största mötesplats för samtal, debatter och kompetensutveckling när det gäller mänskliga rättigheter. 2019 anordnas dagarna i Linköping 14-16 november.

Mänskliga rättighetsdagarna