Pojke står på en soptipp.
Foto: Jesper Wahlström

Kampanjer och evenemang

Act Svenska kyrkans återkommande kampanjer är en chans att tillsammans synliggöra viktiga frågor för en rättvis värld. Det handlar både om att samla in pengar till vårt internationella arbete och att engagera och skapa opinion i Sverige.

Kvinna sitter på huk och pratar med en liten flicka. De befinner sig på en marknad.

En hundradel för världen

Nedskärningar i biståndet får förödande konsekvenser när världen ropar. Coronapandemin, följderna av kriget i Ukraina och klimatförändringarna handlar om liv. Vi står upp för att fortsätta ge en hundradel av våra gemensamma resurser till världens utsatta.

En grupp människor springer mot kameran. Det står Världens Barn eller Act Svenska kyrkan på deras tröjor.

Världens barn

Världens Barn är Radiohjälpens största insamling och genomförs av Sveriges Television och Sveriges Radio P4 i samarbete med 14 svenska organisationer. Tillsammans med närmare 45 000 frivilliga gör vi en enorm insats för värdens barn och du är välkommen att vara med!

Göra skillnad 2022

Tack till alla er som var med och förgyllde Göra skillnad 2022! Det blev två fantastiska dagar där vi tillsammans pratade om att flytta makten och att göra skillnad.

Bryt en tradition

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv - varje dag. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Produktbild av matkasse i tyg som är kluven på mitten. Några ärtor har rullat ut på bordet.

Dela lika under samma himmel

Världen står inför en global hungerkris. Det finns tillräckligt mycket resurser globalt för att lösa hungerkrisen, ändå är världen hungrigare än någonsin. Problemet är en fördelningsfråga, vi delar inte lika på makt och resurser. Vi måste tillsammans skapa möjligheter där människor själva kan försvara sin rätt till en hållbar försörjning. Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga vill Act Svenska kyrkan bidra till en mer rättvis värld där alla människor kan äta sig mätta.

Logotyp MR-dagarna

Mänskliga rättighetsdagarna

Den 17-18 november är det dags för Mänskliga Rättighetsdagarna att ta plats på Conventum i Örebro. Temat är ”Rätten till ett liv i trygghet och säkerhet”. Mänskliga rättighetsdagarna är Nordens största mötesplats för samtal, debatter och kompetensutveckling när det gäller mänskliga rättigheter.

Ta ställning för en rättvis värld

Stöd utsatta människor varje dag.

Bli månadsgivare nu