Kvinna sitter på huk och pratar med en liten flicka. De befinner sig på en marknad.
Foto: Sean Furlonger

Kampanjer och evenemang

Act Svenska kyrkans återkommande kampanjer är en chans att tillsammans synliggöra viktiga frågor för en rättvis värld. Det handlar både om att samla in pengar till vårt internationella arbete och att engagera och skapa opinion i Sverige.

Kasse med mat

Dela lika under samma himmel

Mat är en mänsklig rättighet, ändå går miljoner människor på jorden hungriga. Att dela med sig har aldrig varit viktigare. Act Svenska kyrkan arbetar med partner över hela världen för att främja en hållbar och rättvis matförsörjning.

En grupp människor springer mot kameran. Det står Världens Barn eller Act Svenska kyrkan på deras tröjor.

Världens barn

Världens Barn är Radiohjälpens största insamling och genomförs av Sveriges Television och Sveriges Radio P4 i samarbete med 14 svenska organisationer. Tillsammans med närmare 45 000 frivilliga gör vi en enorm insats för värdens barn och du är välkommen att vara med!

Göra skillnad 2022

Tack till alla er som var med och förgyllde Göra skillnad 2022! Det blev två fantastiska dagar där vi tillsammans pratade om att flytta makten och att göra skillnad.

Logotyp MR-dagarna

Mänskliga rättighetsdagarna

Den 23-25 november är det dags för Mänskliga Rättighetsdagarna att ta plats i Helsingborg. Temat är ”Rätten till utbildning och arbete”. Mänskliga rättighetsdagarna är Nordens största mötesplats för samtal, debatter och kompetensutveckling när det gäller mänskliga rättigheter.

Bryt en tradition

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv - varje dag. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner.

En gåva för världen

Som månadsgivare tar du ställning för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Bli månadsgivare