Nils Bernhold står och pratar med en mentormamma.
Foto: Josefin Casteryd /Ikon
Utsänd Afrika

Nils Bernhold, Zimbabwe

Nils Bernhold är Act Svenska kyrkans representant plats i Harare från juni 2018. Han har tidigare arbetat i Liberia och har en utbildningsbakgrund inom fred-och konfliktstudier.

Nils har jobbat med den afrikanska kontinenten sedan 2007. I Västafrika, Liberia och mer nyligen i Guinea. Nils har tidigare erfarenhet av Zimbabwe både som handläggare och som medföljande under två år i Zimbabwe. Nils arbetar framförallt med våra partner och med samarbetet inom ACT-alliansen. Han har också arbetat inom LWF och PMU Interlife.

Följ Nils på Twitter: @NilsBernhold
Skicka e-post till Nils Bernhold

Mer om Nils arbete

Ung mamma och pappa med nyfödd son

Jämställdhet och hälsa

Religiösa aktörer har i många delar av världen stort inflytande över normer, sedvänjor och lagar kopplade till könsroller, sexualitet och familjebildande. Act Svenska kyrkan samarbetar med religiösa företrädare som står upp för jämställdhet.

Folk är ute på gatan och demonstrerar.

Förändring genom påverkan

Act Svenska kyrkan arbetar med att påverka makthavare. Det ger oss möjlighet att komma åt grundorsakerna till fattigdom och förtryck, stärka de mänskliga rättigheterna och bidra till hållbar utveckling.