Meny

Humanitär insats: Skogarna i Bolivia brinner

Sydamerika har varit hårt drabbat av bränder under hösten. Vi har alla hört om de katastrofala bränderna i Amazonas och den utsatta situationen som skadar den livsviktiga skogen och hotar ursprungsbefolkningen. Även Bolivia har varit hårt ansatt sedan början av augusti.

Myndigheterna i Bolivia rapporterar att bränderna har förstört minst 3,3 miljoner hektar skog. Bränderna beror i största utsträckning på låg luftfuktighet, stark vind och en utbredd metod av att bränna skog för att göra plats för jordbruksmark.

Bolivias regering har begärt hjälp för att bekämpa bränderna. Speciellt på landsbygden har det varit svårt att stoppa brändernas spridning och lokalbefolkningen har kämpat dagligen med att skydda sina hem, sina grödor och sina djur.

Act Svenska kyrkan agerar genom ACT-alliansens Rapid Response som är en dedikerad finansiering för att snabbt kunna agera lokalt i humanitära katastrofer. Våra partner inom ACT-alliansen på plats kommer ansvara för genomförandet av insatserna tillsammans med lokala myndigheter och ledare.