Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Meny

Erik Lysén är åttonde mäktigaste i biståndsdebatten 2019

Det står klart efter tidningen Omvärldens omröstning om vem som gjorde största avtryck i biståndsdebatten under året. På första plats är Greta Thunberg.

Omvärldens motivering lyder:

”Erik Lysén har länge engagerat sig i globala frågor inom Svenska kyrkan. För att öka kännedomen om Svenska kyrkans internationella verksamhet bytte i år kyrkans biståndsverksamhet namn till Act Svenska kyrkan där Lysén är chef. Erik Lysén har under året varit en flitig debattör i svenska medier om bland annat funktionella bidragssystem, att höja biståndet och att stärka kyrkans roll i biståndsfrågor. Lysén står upp för internationell rätt, jämställdhet, sexuella minoriteters rättigheter och har även varit en stark röst för Palestina vilket skapat en hel del interna debatter inom Svenska kyrkan.”.

5 000 personer röstade

Vem som helst har kunnat rösta på de totalt 20 nominerade personerna som varit aktiva i biståndsdebatten under det gångna året. Över 5000 personer var med och röstade. Omvärlden tar hänsyn till antalet röster, men rösterna viktas mot debattartiklar i de största svenska medierna, närvaro i sociala medier och andra utspel.

För att se hela listan och motiveringarna, gå in på Omvärldens hemsida.