Foto: Erik Ringheim
Församlingsengagemang

Få prästen i mål

Erik Ringheim är präst, småbarnspappa och vardagsmotionär som tidigare har sprungit lite längre lopp och samlat in pengar till Act Svenska kyrkan.⁠ Nu vill han inspirera dig och mig att göra samma sak.

Erik Ringheim är ingen främling för att sätta upp mål och utmana sig själv. Som en passionerad löpare har han tidigare deltagit i längre lopp och samlat in pengar till förmån för Act Svenska kyrkan.

Men för att fira sin 40-årsdag har han beslutat sig för att ta sina ambitioner till en helt ny nivå. Genom att genomföra en svensk klassiker - en kombination av simning, cykling, löpning och skidåkning - kommer Erik att testa sin uthållighet och styrka samtidigt som han bidrar till Act Svenska kyrkans arbete. 

Ibland behöver man bara göra jobbet. Det är ihärdighet som hjälper till och gör att det blir skillnad

Erik Ringheim

Hur kan jag vara med och bidra? 

Erik ser inte denna utmaning som något han ska göra ensam. Han uppmanar dig och olika församlingar och människor att engagera sig genom att sponsra olika kilometrar längs vägen.

Varje insamlad krona kommer att bidra till Act Svenska kyrkans arbete med sociala projekt och humanitära insatser.

Erik är tacksam för allt stöd och hoppas att detta initiativ kan inspirera andra att genomföra egna utmaningar och samtidigt bidra till att göra världen till en bättre plats.

Vill du ha en likadan träningströja som Erik?

  1. Gilla Act Svenska kyrkan på Facebook och Instagram
  2. Starta en insamling på Facebook för Act Svenska kyrkan där du utmanar dig själv och andra till någon form av rörelse. Varför inte sätta nytt personbästa på din lokala löprunda? 
  3. Hör av dig till william.janssonwinge@svenskakyrkan.se med önskad storlek på träningströjan. 
  4. Klar!

    Observera att tröjorna finns i begränsad upplaga och kan ta slut. 

Samlar in pengar med svensk klassiker

Erik Ringheim är präst, småbarnspappa och vardagsmotionär som tidigare har sprungit lite längre lopp och samlat in pengar till Act Svenska kyrkan.