Montage av två bilder. En med mikrofon och en med en man som håller i en dator där ett digitalt möte pågår.
Foto: Peter Bengtsson

Podden Kaffe med hopp

#kaffemedhopp var en satsning under sommaren 2020. I podden samtalar profilerade gäster om hopp i dåtid, nutid och framtid. Lyssna, fika och swisha gärna valfritt belopp till Act Svenska kyrkan, 900 1223. Tack för din gåva!

Under sommaren 2020 samarbetade Act Svenska kyrkan med Peder Jarnvall (kyrkoherde i Harplinge-Steninge pastorat, Halland). Tillsammans sände vi avsnitt i Peders podd #kaffemedhopp där profilerade gäster fokuserade på äkta samtal om hopp i dåtid, nutid och framtid. Samtalen utgick från gästens situation och vad hen vill prata om, men hade ofta även ett globalt och hoppfullt fokus. Podden spelades in i samarbete med Dramalogen

De AVSNITT som Act svenska kyrkan och Peder spelade in

  • Christian Dahlström - skribent och podcastare, gästar podden och pratar bland annat om psykisk hälsa och ohälsa och hur viktigt det är att vara uppmärksam på hur våra kollegor och vänner faktiskt mår. ⁠

  • Bo Sundström - Musikern från Bo Kaspers Orkester pratar med Peder om bland annat hur det är att växa upp i Norrland, musikens hoppfulla kraft och varför det är viktigt att ta hand om varandra. ⁠

  • Marika Carlsson - Komikern Marika Carlsson dricker kaffe och pratar med Peder om allt från Melodifestivalen till tvättmaskiner och om att vara snabb i käften. Ta en kaffe med hopp och häng med på ett härligt och roligt samtal.

  • Anna Rosling Rönnlund - grundare av Gapminder och bakom boken Factfulness tillsammans med sin man och svärfar. I detta avsnittet pratar Peder och Anna om hoppfullhet, nyfikenhet och de två katterna Fegis och Katastrof

  • Ärkebiskop Antje Jackelén - Svenska kyrkan. I detta avsnitt blev det inte så mycket kaffe, men väldigt mycket hopp och inspiration.

  • Erik Lysén - chef för Act Svenska kyrkan. I samtalet pratar Peder och Erik om arbete, om vilja att förändra och naturligtvis om vilken kaka som passar bäst till cappuccinon.

Du hittar podden i din poddspelare och/eller på Spotify. Lyssna, fika och swisha gärna valfritt belopp till Act Svenska kyrkan, 900 1223. Tack för din gåva!

QR-kod och texten Gör ditt kaffe extra gott, swisha 9001223, #kaffe med hopp
Bärbar dator. På skrämen syns himmelsbild med texten #kaffemedhopp.

Kaffe med hopp

Med #Kaffemedhopp gör vi skillnad tillsammans. Genom att vara med och bjuda in till fika där vi även swishar en summa, kan vi tillsammans göra vårt fika extra gott.

Insamlingsbössa på ett köksbord uppmanar till att ge en gåva.

Ge en gåva

Att skänka pengar till välgörenhet är att ge en annan människa ett hopp, en möjlighet och en framtid. Act Svenska kyrkan kämpar för att stärka människor och deras kamp för mat, försörjning, trygghet, utbildning och hälsa. Tack för din gåva!