Mamma och dotter går längs en gata i ett tältläger

Katastrofinsatser i världen

Krig, svält och naturkatastrofer slår sönder miljoner människors tillvaro varje dag. Varje person som drabbas har rätt till trygghet, värdighet och behöver stöd för att leva vidare. Att rädda liv och lindra nöd är alltid högsta prioritet när katastrofen är ett faktum.

Nyheter om Act Svenska kyrkans katastrofinsatser

Coronakrisen kräver extraordinära insatser

I den globala kris som coronaviruset skapat, hamnar de människor som redan lever i utsatthet i en än mer omfattande kris. Där samhällen saknar grundläggande trygghetssystem blir det nu extra påtagligt.

Miljoner drabbade i Filippinerna efter tyfon

Act Svenska kyrkan går nu in med humanitärt stöd efter tyfonen Gonis svåra framfart över Filippinerna. Flera miljoner människor har drabbats, många är hemlösa, dödssiffran befaras stiga och oron är dessutom stor att pandemin får nytt fäste.

Akut kris i Syrien

Människor flyr för sina liv i norra Syrien. Läget beskrivs som akut. Många är i stort behov av skydd, mat och tak över huvudet. Act Svenska kyrkan arbetar tillsammans med lokala krafter för att möta de mest akuta behoven i regionen. Din gåva behövs!

Explosionen i Beirut

Flera tusentals är skadade och hemlösa. Förödelsen och förlusterna för människorna i Libanon är enorma. Act Svenska kyrkan finns på plats och ge stöd till de som behöver det mest just nu. Ge din gåva idag!

Tillsammans i handling - för hopp och värdighet

ACT Alliansen är en av världens största utvecklingsallianser, ett nätverk med över 150 kyrkor och trosbaserade utvecklingsaktörer. Här står ACT för Action by Churches Together, och betyder att kyrkor agerar tillsammans. Tack vare detta samarbete kan vi agera snabbt vid katastrofer, arbeta ännu effektivare inom långsiktigt utvecklingssamarbete och tillsammans ha en stark påverkansröst.