Mamma och dotter går längs en gata i ett tältläger

Katastrofinsatser i världen

Krig, svält och naturkatastrofer slår sönder miljoner människors tillvaro varje dag. Varje person som drabbas har rätt till trygghet, värdighet och behöver stöd för att leva vidare. Att rädda liv och lindra nöd är alltid högsta prioritet när katastrofen är ett faktum.

Act Svenska Kyrkan och coronakrisen

När coronaviruset får fäste i länder utan trygghetssystem, i konfliktområden och flyktingläger står vi inför skrämmande utmaningar. Act Svenska kyrkan arbetar just nu tillsammans med våra partner över hela världen för att ge utsatta människor tillgång till hygienartiklar, matpaket, skyddsutrustning och information om hur coronavirusets spridning kan begränsas. Läs mer om arbetet och om hur du kan bidra.

Act Svenska kyrkan går nu in med humanitärt stöd efter tyfonen Gonis svåra framfart över Filippinerna. Flera miljoner människor har drabbats, många är hemlösa, dödssiffran befaras stiga och oron är dessutom stor att pandemin får nytt fäste.

Miljoner drabbade i Filippinerna efter tyfon

Flera tusentals är skadade och hemlösa. Förödelsen och förlusterna för människorna i Libanon är enorma. Act Svenska kyrkan finns på plats och ge stöd till de som behöver det mest just nu. Ge din gåva idag!

Explosionen i Beirut

Tillsammans i handling - för hopp och värdighet

ACT Alliansen är en av världens största utvecklingsallianser, ett nätverk med över 150 kyrkor och trosbaserade utvecklingsaktörer. ACT står för Action by Churches Together, och betyder att kyrkor agerar tillsammans. Tack vare detta samarbete kan vi agera snabbt vid katastrofer, arbeta ännu effektivare inom långsiktigt utvecklingssamarbete och tillsammans ha en stark påverkansröst.