Stå på modets sida

Var med och fyll bössan

Tillsammans kan vi skapa förändring och bidra till att världen blir en plats där alla människor kan leva i trygghet. Ett bidrag i bössan är en gåva för alla människors rätt i att leva i frihet från våld.

Fastan bär på ett budskap om att agera för förändring och fastebössan är en välkänd symbol för vår fasteaktion. Sedan 1965 har den stått på svenska köksbord som en påminnelse om att fastan är en tid för att dela med sig.

På Act Svenska kyrkans Facebooksida finns också en digital bössa (kommer inom kort)

HJÄLP OSS SKAPA FÖRÄNDRING

Insamlingen i fastebössan är en del av Act Svenska kyrkans fasteaktion 2020. Act Svenska kyrkan stödjer humanitära insatser och projekt över hela världen för att tillsammans bekämpa fattigdom, orättvisor och förtryck. Var med i kampen för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Gåvorna används där behoven är störst. Ge din gåva på Facebook eller swisha till 900 1223.

Den första riksomfattade fasteaktionen 1965 nådde ut i hemmen. Bild: Från boken "Lutherhjälpens första 50 år" av Björn Ryman som kom ut år 1997.

Fler sätt att stödja

• Bli månadsgivare