Stå på modets sida

Var med och fyll bössan

Tillsammans sprider vi hopp! När världen drabbas av en pandemi förvärrar det en redan svår situation för människor i utsatthet. Behoven är stora och kommer dessutom att fortsätta öka. Din gåva gör skillnad!

När många av oss hamnar i karantän, eller behöver begränsa hur vi träffas måste vi fortsätta öppna våra hjärtan och sprida kärlek. Omtanken om varandra ska finnas såväl här i Sverige som om medmänniskor på andra platser i världen. Fortsätt engagera er i fasteaktionens budskap och agera via digitala kanaler. Fyll bössan, dela hopp och sprid ert engagemang. 

Det går även bra att swisha till 900 1223. 

 HJÄLP OSS SKAPA FÖRÄNDRING

Genom att vara med och fylla bössan kan vi tillsammans göra skillnad och bidra till att världen blir en plats där alla människor får leva i trygghet och säkerhet.

Vårt arbete handlar om att nå en positiv, långsiktig och hållbar förändring. Det kan bara ske om vi samarbetar och därför är samarbetet med våra partner kärnan i vårt arbetssätt. Utgångspunkten i allt vi gör är att aldrig sluta tro på, och alltid stå upp för, människors kapacitet och rätt att utveckla och påverka sina liv och samhällen.

Fastans förändringsbudskap

Fastan bär i sig själv på ett budskap om att agera för förändring och fastebössan är en välkänd symbol för vår fasteaktion. Sedan 1965 har den stått på svenska köksbord som en påminnelse om att fastan är en tid för att dela med sig – men nu även i digitala kanaler.

Ge din gåva på Facebook, här i gåvoformuläret nedan eller swisha till
900 1223. Gåvorna används där behoven är störst. 

Äldre bild på liten pojke som äter frukost och det står en fastebössa på bordet.
Den första riksomfattade fasteaktionen 1965 nådde ut i hemmen. Foto: Från boken "Lutherhjälpens första 50 år" av Björn Ryman som kom ut år 1997.

Fler sätt att stödja

  • Bli månadsgivare
  • Swish 9001223
  • Bankgiro 900-1223
  • Plusgiro 90 01 22-3
  • Från utlandet
    SWIFT/BIC: NDEASESS,
    IBAN: SE32 9500 0099 6042 0900 1223

Svensk insamlingskontroll