Bild på fastebössa med ritat motiv av en fågel som håller i en olivkvist med texten "fred" bredvid.
Foto: True North/Ikon
Dela lika under samma himmel

Var med och fyll fastebössan

Dela med dig till människor som är i akut hungersnöd, är på flykt eller lever i utsatthet under samma himmel. Låt ditt bidrag i årets fastebössa göra verklig skillnad.

Världen står inför en global hungerkris. Det finns tillräckligt mycket resurser globalt för att lösa hungerkrisen, ändå är världen hungrigare än någonsin. Problemet är en fördelningsfråga, vi delar inte lika på makt och resurser. Vi måste tillsammans skapa möjligheter där människor själva kan försvara sin rätt till en hållbar försörjning.

Tillsammans kan vi göra skillnad

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga vill Act Svenska kyrkan bidra till en mer rättvis värld där alla människor kan äta sig mätta.

Genom att vara med och fylla fastebössan delar du med dig till människor som är i akut hungersnöd, har drabbats av jordbävningar, är på flykt från kriget i Ukraina eller på annat sätt lever i utsatthet under samma himmel.

Ge en gåva och bjud in dina vänner att vara med och bidra till en mer rättvis värld. Tillsammans kan vi vara ett stöd och en tillflykt i oro, nöd och krig.  

Ge din gåva på Facebook, här i gåvoformuläret nedan eller swisha till 900 1223. Gåvorna används där behoven är störst. 

Kasse med mat

Dela lika under samma himmel

Mat är en mänsklig rättighet, ändå går miljoner människor på jorden hungriga. Att dela med sig har aldrig varit viktigare. Act Svenska kyrkan arbetar med partner över hela världen för att främja en hållbar och rättvis matförsörjning.

Natt och dag möts. En jordglob i vit. Text: Dela lika under samma himmel

Dela lika-dagen

Den 20 mars uppmärksammar Act Svenska kyrkan världens orättvisa fördelning av mat, makt och resurser. Vi kallar dagen för Dela lika-dagen.

Person i vit tröja håller i två blå jeans

Sälj på Tradera och bidra till fred och minskad hunger

Genom att sälja till förmån för Act Svenska kyrkan på Tradera kan du vara med och stötta människor som är i akut hungersnöd, på flykt från kriget i Ukraina eller lever i utsatthet.

Fler sätt att stödja

  • Bli månadsgivare
  • Swish 9001223
  • Bankgiro 900-1223
  • Plusgiro 90 01 22-3
  • Från utlandet
    SWIFT/BIC: NDEASESS,
    IBAN: SE32 9500 0099 6042 0900 1223

Svensk insamlingskontroll