Insamlingsbössa på ett köksbord uppmanar till att ge en gåva.
Under samma himmel

Var med och fyll bössan

Tillsammans sprider vi hopp! Vi lever under samma himmel, men drabbas olika av coronapandemins konsekvenser. Din gåva gör skillnad!

Coronapandemin tvingar miljoner människor till ett liv i extrem fattigdom och hunger. Behoven är stora och kommer dessutom att fortsätta öka. Tillsammans med Act Svenska kyrkan kan du bidra till att mätta familjer, motverka ökande våld mot kvinnor och barn och stödja människor för att resa sig starkare efter pandemin. 

När många av oss behöver begränsa hur vi träffas måste vi fortsätta öppna våra hjärtan och sprida kärlek. Omtanken om varandra ska finnas såväl här i Sverige som om medmänniskor på andra platser i världen. Fortsätt engagera er i fasteaktionens budskap och agera via digitala kanaler. Fyll bössan, dela hopp och sprid ert engagemang. 

Det går även bra att swisha till 900 1223. 

 HJÄLP OSS SKAPA FÖRÄNDRING

Genom att vara med och fylla bössan kan vi tillsammans göra skillnad och bidra till att världen blir en plats där alla människor får leva i trygghet och säkerhet.

Vårt arbete handlar om att nå en positiv, långsiktig och hållbar förändring. Det kan bara ske om vi samarbetar och därför är samarbetet med våra partner kärnan i vårt arbetssätt. Utgångspunkten i allt vi gör är att aldrig sluta tro på, och alltid stå upp för, människors kapacitet och rätt att utveckla och påverka sina liv och samhällen.

Fastans förändringsbudskap

Fastan bär i sig själv på ett budskap om att agera för förändring och fastebössan är en välkänd symbol för vår fasteaktion. Sedan 1965 har den stått på svenska köksbord som en påminnelse om att fastan är en tid för att dela med sig – men nu även i digitala kanaler.

Ge din gåva på Facebook, här i gåvoformuläret nedan eller swisha till
900 1223. Gåvorna används där behoven är störst. 

Äldre bild på liten pojke som äter frukost och det står en fastebössa på bordet.
Den första riksomfattade fasteaktionen 1965 nådde ut i hemmen. Foto: Från boken "Lutherhjälpens första 50 år" av Björn Ryman som kom ut år 1997.

Fler sätt att stödja

  • Bli månadsgivare
  • Swish 9001223
  • Bankgiro 900-1223
  • Plusgiro 90 01 22-3
  • Från utlandet
    SWIFT/BIC: NDEASESS,
    IBAN: SE32 9500 0099 6042 0900 1223

Svensk insamlingskontroll