Några människor går genom en park.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Pilgrimsvandra med Act Svenska kyrkan

På pingstafton, den 27 maj, bjuder Act Svenska kyrkan in alla engagerade till Vadstena för en pilgrimsvandring. Det blir en heldag med gemenskap, fördjupning och såklart vandring. Under vandringen kommer vi få ta del av berättelser och reflektioner från Act Svenska kyrkans partner runt om i världen.

Över 100 miljoner människor är på flykt och 300 miljoner människor är i behov av humanitärt bistånd. Bakom varje siffra finns en människa. En människa som har rätt till trygghet och ett värdigt liv. Under vår vandring möter vi människorna bakom siffrorna och reflekterar tillsammans.

En del av sommarkampanjen

Pilgrimsvandringen med berättelser och böner kommer att finnas tillgänglig för nedladdning. Det är en del av Act Svenska kyrkans sommarkampanj och tanken är att du ska kunna leda pilgrimsvandringen i din hemförsamling.

När, var och hur?

  • När? - Lördag 27 maj, klockan 9.45 - cirka 16.00
  • Var? - Vadstena, Östergötland. Vi träffas utanför Vadstena Pilgrimscentrum.
  • Hur? - Vandringen kommer att gå igenom staden, på vägar och stigar. Totalt vandrar vi omkring 11 kilometer.

Vi startar och slutar utanför Vadstena Pilgrimscentrum. Du är välkomna att delta i mässor och böner som finns i Vadstena runt dessa tider. Att delta i vandringen är gratis, vi bjuder även på fika och lunch. Övriga måltider, boende och resa bekostas av deltagarna.

Underlag för att leda pilgrimsvandringen i din församling eller ditt pastorat läggs upp i Svenska kyrkans webbshop den 12 april. 

Anmäl dig idag!
Hus svårt drabbade av Tyfon.

Katastrofinsatser

Krig, svält och naturkatastrofer slår sönder miljoner människors tillvaro varje dag. Act Svenska kyrkan samarbetar med partner runtom i världen som finns på plats både före, under och efter katastrofen.

En qr-kod skannas för att ge en gåva i en digital insamlingsbössa

Swisha en gåva

Att ge via Swish är ett snabbt och enkelt sätt att stödja Act Svenska kyrkan. Swisha en gåva till 9001223 och var med och kämpa mot fattigdom, förtryck och orättvisor världen över.