Debattartiklar

Här kan du läsa Act Svenska kyrkans debattartiklar och repliker.

190516 Svenska dagbladet, ”Biståndet ska inte gå till att stoppa flyktingar”. Act Svenska kyrkan och andra medlemmar i Concord-nätverket uppmanar biståndsminister Peter Eriksson att vid förhandlingarna om EU:s långtidsbudget stå upp för ett bistånd som utgår från de mänskliga rättigheterna och vars främsta uppgift är att bekämpa fattigdom - inte att stoppa flyktingar.

190515 Omvärlden, Vi måste fortsätta stötta Etiopiens goda krafter. Act Svenska kyrkan och PMU uppmanar regeringen och Sida att bjuda in till breda strategisamtal om hur olika aktörer kan samverka för att uppmuntra och påverka den positiva process som sker i Etiopien.

190513 Omvärlden, Civilsamhällesaktörer: vi kräver krafttag på FN:s katastroftoppmöte. Antalet katastrofer ökar och behovet av förebyggande arbete är stort.  Humanitära aktörer i Sverige uppmanar Sverige att kliva fram och kräva tydliga åtgärder på katastroftoppmötet. För Act Svenska kyrkan undertecknar Erik Lysén.

190511 Göteborgs-Posten, Antar ni utmaningen, Heléne Fritzon (S) och Tomas Tobé (M)? Act Svenska kyrkan mfl uppmanar de svenska partiernas toppkandidater inför EU-valet att agera proaktivt för en hållbar världshandel som tar hänsyn till människors rätt till en levnadsinkomst? För Act Svenska kyrkan undertecknar Erik Lysén.

190510 Aftonbladet, Sverige kan göra mer för gravida på flykt. Act Svenska kyrkan mfl. Sverige har ett ansvar att sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) inte glöms bort i det humanitära arbetet. För Act Svenska kyrkan undertecknar Erik Lysén.

190509 Aftonbladet, Låt inte migrationen villkora EU:s bistånd, organisationer inom Concord-nätverket uppmanar de svenska partiernas toppkandidater inför EU-valet. För Act Svenska kyrkan undertecknar Erik Lysén.

190509 Kyrkans tidning, Välj kläder som värnar mänskliga rättigheter, Kyrka för Fairtrade i samband med Fairtrade challenge. Uppmaning till församlingar att välja Fairtrade-märkta för att bla ge odlare och anställda runt om i världen anständiga arbetsvillkor. För Act Svenska kyrkan undertecknar Erik Lysén.

190430 Kyrkans tidning, Ett nytt namn men med samma viktiga uppdrag, Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan, om lanseringen av Act Svenska kyrkan.