ENVIS

ENVIS - En väg in i det svenska samhället. Här kan du som vill utveckla dina färdigheter i svenska språket, kombinera studier och praktik med sociala och skapande aktiviteter, på det sätt som passar just din situation.

ENVIS är ett integrationsarbete i samverkan mellan Helsjöns folkhögskola, Erikshjälpen Second hand i Kortedala och Svenska kyrkan i Bergsjön, Kortedala och Örgryte.

Här kan du som vill utveckla dina färdigheter i svenska språket, kombinera studier och praktik med sociala och skapande aktiviteter, på det sätt som passar just din situation. Målet är att ge dig som individ de bästa möjliga förutsättningarna att växa och gå vidare, ut i arbetslivet, till fortsatta studier eller med annan meningsfull sysselsättning.

Verksamheter

Helsjöns basår:

Praktisk svenska och SFIspåret 

Textilateljé Bergsjön

I Textilateljé Bergsjön, Rymdtorget 4, syr vi nytt av gammalt, gör enklare lagningar och tar emot mindre beställningar. Vi tar gärna emot textilt material. 
Kontakt AnnSofie Olsson, Diakon      
 

Språkverkstan/Kvinnogruppen 

Språkpraktik

Erikshjälpen Second hand i Kortedala erbjuder praktik till dig som studerar på Helsjöns basår och har behov av arbetsplatsförlagd språkträning.

För mer information kontakta: Andrea Bruzelius

Informationsfolder om ENVIS: