En bebis i dopklänning. Någon håller i barnets hand.
Foto: Jesper Wahlström /Ikon

Dop

Funderar ni på att döpa ert barn i någon av våra fem kyrkor i Vikingstads församling? Eller kanske är det du som vill döpa dig? Man kan döpa sig oavsett ålder. Det är alltid en fest för livet och en fin tradition!

Dop i Vikingstads församling

Vi har fem kyrkor i vår församling; Björkeberg, Rappestad, Sjögestad, Vikingstad och Västerlösa. Det går också bra att bli döpt i vårt andaktsrum i Kyrkans hus, i hemmet eller trädgården.

Tider

Söndagarna kan se lite olika ut och oftast har vi fristående doptider från klockan 12.00 och framåt. Det går också fint att boka dop i söndagens gudstjänst. Det är fantastiskt att det föds så många barn i Vikingstad! Därför kan ibland två barn döpas i samma dopgudstjänst.

Boka dop

Om du vill döpa dig eller ditt barn i någon av våra kyrkor bokar du tid hos oss. Kontakta Gabriella på 013-23 44 50 eller fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att hitta en tid för dopet. Efter dopanmälan kommer prästen att ringa upp dig för att boka tid för dopsamtal antingen i hemmet eller i Kyrkans hus i Vikingstad.

Att tänka på när det gäller musik: Det är inte tillåtet att på något sätt använda Spotify i det offentliga rummet. CD, iTunes och naturligtvis levande musik är fortfarande tillåtet. Här kan du lyssna på några av de psalmer som brukar vara populära på dop. 

Dopklänning/dopdräkt

Hos oss finns ett antal dopklänningar till spädbarn att låna. Man kan självklart bli döpt i sina vanliga kläder. 

Dopkalas

Vid fyra av våra kyrkor finns församlingshem som ni i samband med dopet kan låna utan kostnad. Där ni kan samlas efter dopet och fortsätta firandet. Församlingshem bokas i samband med bokningen av dopet. Nyckeln hämtas efter överenskommelse i Kyrkans hus eller hos vaktmästare.  

Välkommen att döpas hos oss! 

Bön

Du lilla barn - ett underverk i världen - i dina ögon anar jag en evighet, en fullkomlighet, en helighet. Allt gott vill jag ge dig, allt gott vill Gud ge dig. Med det livgivande rena vattnet får du liv. Med dopets vatten får du ett liv med Gud, omsluten av Gud. Som dopljuset lyser på dopdagen låter vi vår bön lysa inför Gud: Omslut vårt lilla barn med din kärlek varje dag. Låt vårt barn likna dopljuset - och lysa i världen. Tack Gud för vårt barn - denna gåva du gett oss. Hjälp oss att ge kärlek och ta emot kärlek. Amen.

Fyll i formuläret här så kontaktar vi dig!