Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Wien Besöks- och postadress: Gentzgasse 10, AT-1180 Wien Telefon: +43(1)4796517 E-post till Svenska kyrkan i Wien

Julbasar

Svenska kyrkans Julbasar i Wien är ett årligt återkommande event. Där kan du fynda bland allehanda julsaker eller sitta ner i Caféet med en kopp kaffe och njuta av Lucia tåget!

2:e December 2018 är vi i Gesundheitsministerium, Radezkystrasse 2, 1030 Wien!

Vill du hjälpa till?
Vi tar tacksamt emot all hjälp som vi kan få. Anmäl er gärna via länken här nedan.
Länk till webbformulär anmälan!

Weiter unten auf Deutsch!

För tusentals Wienare är den svenska Julbasaren en populär tradition. En stämningsfull  början på advent! Besökare får lyssna på traditionella luciasånger, dricka äkta hemmagjord svensk glögg. Kanske köpa både julklapparna och dekorationer.
 Varje år kommer ca 3500 besökare.

Luciatåget:
Som traditionen bjuder kommer vi även i år få lyssna till de stämningsfulla jul- och luciasångerna.

Mellan kl 10:00-17:00 har du som vanligt möjlighet att handla pepparkakor, ost, böcker, julpyssel, julklappar, godis etc.
I caféet kan du njuta av lussekatter och andra bakverk samt smörgåsar. Glöm inte bort glöggen och varmkorven!

Lucia mit gefolge
Eine wichtige schwedische Tradition ist die Luciafeier. Mit Kerzen kommt sie mit ihrem Gefolge und die schönen Stimmen des Chores bringen uns alle in gute Laune und Weihnachtsstimmung!

Zwischen 10 und 17 Uhr bietet die Schwedische Kirche, wie jedes Jahr, schwedische Lebkuchen, Käse, Bücher und Süβigkeiten (u. a.) zum Verkauf an.
Dazu gibt es wie immer ein Café, wo man schwedisches Gebäck sowie “Lussekatter“ und schwedische Sandwichs genießen kann.
Unseren “Glögg“ (schwedischer Glühwein) darf man auch nicht verpassen!

Du kan också beställa svensk julmat genom oss. Här hittar du beställningsblankett. OBS! Du måste beställa senast 4 december. Läs instruktionerna på blanketten. Julmat beställning

Herzlich willkommen 2.Dez. 2018 im Gesundheitsministerium, in der Nähe der URANIA
Radetzkystraβe 2, 1030 Wien!
Öffentlich: 5 Min zu Fuβ von Schwedenplatz und Wien Mitte/Landstraβe

Varmt välkomna/Herzlich willkommen!