Other languages with Google Translate

Julmarknad

Svenska kyrkans Julmarknad i Wien är ett årligt återkommande event. Där kan du fynda bland allehanda julsaker eller sitta ner i Caféet med en kopp kaffe och njuta av Luciatåget!

Ny lokal och ny helg: 2:a advent. 8:e December 2019 kl 10-17 är det dags för Julmarknad igen!

Vill du hjälpa till?
Vi tar tacksamt emot all hjälp som vi kan få. Anmäl er gärna via länken här nedan.
Länk till webbformulär anmälan!

Weiter unten auf Deutsch!

För tusentals Wienare är den svenska Julmarknaden en tradition. En stämningsfull  början på advent! Besökare får lyssna på traditionella luciasånger, dricka äkta hemmagjord svensk glögg. Kanske köpa både julklapparna och dekorationer.
 Varje år kommer ca 3500 besökare.

Luciatåget:
Som traditionen bjuder kommer vi även i år få lyssna till de stämningsfulla jul- och luciasångerna.

Mellan kl 10:00-17:00 har du som vanligt möjlighet att handla pepparkakor, ost, böcker, julpyssel, julklappar, godis etc.
I caféet kan du njuta av lussekatter och andra bakverk samt smörgåsar. Glöm inte bort glöggen och varmkorven!
Varmt välkomna!

** AUF DEUTSCH über den schwedischen Weihnachtsmarkt

Lucia mit gefolge
Eine wichtige schwedische Tradition ist die Luciafeier. Mit Kerzen kommt sie mit ihrem Gefolge und die schönen Stimmen des Chores bringen uns alle in gute Laune und Weihnachtsstimmung!

Zwischen 10 und 17 Uhr bietet die Schwedische Kirche, wie jedes Jahr, schwedische Lebkuchen, Käse, Bücher und Süßigkeiten (u. a.) zum Verkauf an.
Dazu gibt es wie immer ein Café, wo man schwedisches Gebäck sowie “Lussekatter“ und schwedische Sandwichs genießen kann.
Unseren “Glögg“ (schwedischer Glühwein) darf man auch nicht verpassen!

Herzlich willkommen 8.Dez. 2019 in den Sofiensälen,
Marxergasse 17, 1030 Wien