ILCO-projekt 2016-2018

Vi hjälper kyrkans förskola i Costa Rica! Nytt projekt inlett, för Casa Abierta.

Casa Abierta betyder Öppet hus och är namnet på två förskolor för barn från fattiga förhållanden som inte har någon annanstans att ta vägen när deras föräldrar, ofta ensamstående mödrar, arbetar långa dagar.

2003 startades det första Casa Abierta i San José av de svenska missionärerna Per och Inèz Stynsberg och 2010 startade den andra. Idag är ca 40 barn inskrivna i verksamheten, där 6 anställda och volontärer arbetar.

Casa Abierta är en plats där familjer från området nu har tillgång till ett centrum för och barnomsorg, där barnen får bra kost och därmed förbättrad inlärnings-
förmåga. I förskolan får de små tillgång till en kreativ och andlig miljö som kan öka deras trygghet och tillit.

Vislanda-Blädinge pastorat vill stödja förskolorna Casa Abierta åren 2016-2018. Vill du vara med?

Kyrkans förskola i stadsdelen Alajuelita, San José.
Barn på ett Casa Abierta i Costa Rica
Kyrkans förskola i stadsdelen La Carpio, San José.
Erica Mendez Barbosa, föreståndare i Alajuelita.
Ana Yensy Rivera Palma, föreståndare i La Carpio, San José.