Konfirmation sommaren 2016
Foto: Mats Hermansson

”Här kan man slappna av - det är en frizon”.

Ibland går allt så lätt, det bara flyter på. Vänner som bryr sig, härlig musik i lurarna, sol som skiner. Andra dagar har man tusen "varför?" i huvudet. När den man är kär i sviker. När någon man gillar råkar illa ut - eller när man bara är förbannad på alla orättvisor och känner sig ensam.

Under konfirmationstiden träffas vi och pratar om sånt som är viktigt - om livet! Stort som smått: kärlek, sex, döden, meningen med livet, finns Gud? Vem är jag?

Vi förutsätter inte att du som anmäler dig tror på Gud. Vi förutsätter inte heller att du kommer att göra det. Men vi vill ge dig en chans att ta reda på vad den kristna tron handlar om. Välkommen att ”provtro” tillsammans med oss!

Om du som förälder tycker att du också skulle vilja veta mer, kika då på Vuxen väg till tro - Katekumenat.

konfirmand – höst och vår (KOVA)

Konfirmation utan läger. Vi ses varannan onsdagseftermiddag efter skolan. Vi kommer också träffas en söndag i månaden och ha några heldagar tillsammans. Även här finns plats för bus, allvar och allt däremellan. Skillnaden mot de övriga alternativen är att det inte sker någon övernattning.

Vi startar den 15 september. Konfirmation i domkyrkan den 23 april 2022.

konfirmand – sommaräventyr i västerbotten (KOVÄ)

Vi åker en vecka till en lägergård utanför Umeå. Där får du uppleva, prat, musik, kvällssol, eventuell fiskelycka, bus, allvar och allt däremellan. Det blir också ett besök i Umeå, forsränning samt ett nära möte med skogens konung.

Vi startar med en Kick-off i december, därefter ses vi en söndag i månaden under vårterminen. (Om du vill delta på detta men söndagar krockar med annat, meddela oss).

Lägerresan sker den 7/8 – 15/8 2022 och därefter har vi en vecka då vi ses i Visby. Konfirmation i domkyrkan 21 augusti 2022.

konfirmand - sommar (koso)

Precis när sommarlovet börjar ses vi under tre veckor. En vecka kommer vi ha läger på Tofta Strandpensionat där det blir strandhäng med sol och bad, cykling, lekar, bus, allvar och allt däremellan. Övriga veckor ses vi i Visby.

Vi startar med en kick-off den 18-19/12. Sedan sätter sommarveckorna igång den 19/6 2022 med konfirmation i domkyrkan den 10 juli 2022.

Konfirmand - intensiv (koin)

På skolloven kan du passa på att vara konfirmand. Vi ses på läger under höstlovet 5-7/11 och på sportlovet åker vi på en gemensam skidresa. Om du inte gillar att åka skidor finns det massor av andra saker att hitta på i fjällen. Under övriga skollov ses vi på några heldagar fyllda av allvar, bus och allt däremellan.

Konfirmation i domkyrkan den 14 maj 2022.

I och med covid-19 ser verksamheten lite annorlunda ut. Kontakta enligt nedan för mer information.

Kontaktpersoner konfirmation

Pia Toftenius