Nya kyrkoherden välkomnas i Ryssby pastorat

På söndag den 12 januari hälsas Jakob Wadelius välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Ryssby pastorat.

PRESSMEDDELANDE

På söndag blir det festhögmässa med kyrkoherdemottagande i Ryssby kyrka kl 10.00. Biskop Fredrik Modéus kommer för att motta Jakob Wadelius som kyrkoherde i Ryssby pastorat. Fredrik Modéus leder mässan och Jakob Wadelius predikar. Pastoratets tre kyrkokörer medverkar med sång.

– Jag är glad och tacksam över att, på denna bestämda plats i historien, få tjäna Gud och människor här i Ryssby pastorat. Bed för mig såsom jag ber för er, säger Jakob Wadelius.

Jakob Wadelius prästvigdes 2014 för Lunds stift. Sedan dess har han arbetat i fem år som arbetsledande komminister i Ränneslöv-Ysby församling i Göteborgs stift. Han tillträdde som kyrkoherde i Ryssby pastorat i oktober 2019.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i ett pastorats liv. På söndag välkomnar vi Jakob Wadelius som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

 Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

För mer information
Jakob Wadelius, kyrkoherde i Ryssby pastorat

0372-403 53, 0703-95 73 73

jakob.wadelius@svenskakyrkan.se 

https://www.svenskakyrkan.se/ryssbypastorat

Ladda ner bild här