Foto: Charlotte Granrot Frenberg

Fasteaktionen: Biskopen säljer hockeyspel - inklusive match

Vill du utmana biskop Fredrik Modéus i ett parti bordshockey? Just nu finns möjligheten att buda på biskopens hockeyspel, med match på köpet. Pengarna går till Act Svenska kyrkans fasteaktion. 

– Nu auktionerar jag ut mitt hockeyspel! Jag spelar gärna, framför allt är det en tradition för mig med hockeyspel på nyårsnatten. Spelet är nästan nytt och jag utmanar köparen på en rejäl, svettig omgång, säger biskop Fredrik Modéus. 

Pandemin har medfört att många av de vanliga sätten att samla in pengar till fasteaktionen har ställts in. Uppfinningsrikedomen är dock stor i Svenska kyrkans församlingar och det görs mycket digitalt. Ett exempel är ett samarbete med auktionssajten Tradera där man kan auktionera ut föremål eller tjänster och förtjänsten går oavkortat till fasteaktionen. 

Biskop Fredrik Modéus auktion pågår under ett par veckor. Även andra biskopar auktionerar ut föremål till förmån för Act Svenska kyrkan. Bland annat ärkebiskop Antje Jackelén som kommer att sälja en servis. 

– Kanske vill Växjö Lakers eller HV71 eller IK Oskarshamn köpa det för en dyr peng? Eller nån helt annan! Vem vågar möta mig? säger Fredrik Modéus. 

Här finns auktionen.

Fasteaktionen 
Coronapandemin har drabbat världen med full kraft, inte minst genom de effekter som uppstått när samhällen stängts ner för att hålla smittan borta. Aldrig har så många människor i världen varit i behov av humanitär nödhjälp. Årets fasteaktion fokuserar på den extrema fattigdom som coronapandemin lämnar efter sig. I fasteaktionen engagerar sig tusentals frivilliga och anställda i Svenska kyrkans församlingar, för att sprida information och samla in pengar på många olika sätt. 

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa saknar sitt dagliga bröd trots att det produceras tillräckligt med mat i världen. Du kan vara med och förändra det.