Din Ljusa skugga – Mässa med helig dans

Måndag 10 oktober klockan 19.00 i Växjö domkyrka

- På plats - Växjö domkyrka

Att använda kroppen och cirkeldans som ett sätt att fira gudstjänst kan vara befriande och fördjupande. "Din ljusa skugga" är en mässa som ger möjlighet till det. Din ljusa skugga -en mässa i Heliga Danser-tradition innehåller nattvardsgudstjänstens alla ordinarie delar.

Din ljusa skugga är en mässa där vi följer dygnets växlingar och tillsammans med församlingen rör oss med enkla steg genom mörkret mot ljuset. Alla är välkomna med i danscirkeln, precis som vi var och en kan vara med i den gemensamma psalmsången och bönen i en traditionell gudstjänst.  

Mässan, som går i nordisk folkton, har tillkommit i nära samverkan mellan riksspelman och kompositör Maria Hulthén Birkeland, diakon och lyriker Kristina Sandgren Furberg, präst och koreograf Hans Kvarnström samt diakon och dansledare Cecilia Hardestam.  
Läs mer om Svenska kyrkans arbete med cirkeldans i kroppsburna andakter på   
https://www.svenskakyrkan.se/heliga-danser  
 
Du som deltar behöver inte ha några förkunskaper.  

Mässan dansades första gången på Världens fest i Karlstad. Den har sedan spridit sig till många församlingar i vårt land och även till Kirchentagen i Tyskland och är ett återkommande inslag i Ransäterstämman. 
 


 

Mässan leds av Hans Kvarnström, präst och dansledare. Cecilia Hardestam, diakon och dansledare. Båda är verksamma i Karlstads stift. 

 

Maria Hulthén Birkeland, violinist, sångerska, riksspelman och kompositör leder musiken. Maria hade sitt genombrott som kompositör 2001 då hennes mässa Ljus och hopp- en mässa i folkton, med text av Bernt Bergström uruppfördes med kör, barnkör, solister och instrumentalister. 

Övriga musiker är elever från S:t Sigfrids folkhögskolas musiklinjer under ledning av Sara Wåhlin 

Anmälan Fortbildningsveckan 2023

Anmälan öppnar 1 juni!