Foto: Karin Asmundsson

Bli medlem

Välkommen till Svenska kyrkan! Här finns det alltid en plats för dig.

KOM MED!

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. Kom som du är och ta del av gemenskapen. Här finns plats för dig som har frågor och tankar om tro, liv och Gud. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.

En blankett för att bli medlem hittar du här. Det går också jättebra att skriva ner de uppgifter som behövs på ett vanligt papper och skicka till din församling. 

Är jag redan medlem?
Om du inte vet om du är medlem kan du får svar från din församling. Skriv in din adress på sidan Sök församling så får du fram kontaktuppgifter.

 

Två glada äldre kvinnor sitter bredvid varandra och syr.

17 skäl att vara medlem

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst - och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Själavårdscentrum

Alla människor kan behöva någon att samtala med om livet och tron. Det kan vara samtal som handlar om arbetet, livet – tro och tvivel.