A Week of Neighbours

Den 20–24 februari inbjuder ärkebiskop Antje med gäster till mötet A Week of Neighbours. Mötet är en manifestation för medmänsklighet och har fokus på migrationsfrågor. Mötet är digitalt och alla är välkomna att delta. 

 

Därför är A Week of Neighbours viktigt 

Programmet ger inblickar i olika typer av framgångsrikt arbete för integration. Det blir även gripande vittnesbörd om det läge som råder vid Europas gränser idag, där människor avhumaniseras och de som försöker hjälpa ibland kriminaliseras. Det redovisar också hur människor som mitt i en flyktingtillvaro tänker framåt och skapar nya möjligheter för sig själva och för andra människor på flykt.  

Ärkebiskopens möte är en samling för alla goda krafter som inte ger upp tron på framtiden och på ett medmänskligt Europa. Genom A Week of Neighbours kan vi som tror på ett medmänskligt Europa samlas och göra avtryck. 

Det här händer under A Week of Neighbours 

Deltagare från hela Europa kommer vara med på A Week of Neighbours, för att dela erfarenheter av praktiskt arbete med migration och integration, både i Sverige och övriga Europa. Det blir seminarier, workshops, föreläsningar, konsert och filmvisningar. 

Seminarier med Tillsammans för Sverige

Tillsammans för Sverige är en verksamhet på Fryshuset i Stockholm. Tillsammans med Fryshuset vill Växjö stift utbilda unga vuxna med olika religiösa- och kulturella bakgrunder i interreligiösa samtal.

Tisdag den 24 febuari kl 14:00  deltar Tillsammans för Sverige med ett seminarium. Läs mer och anmäl dig här

Mötet avslutas med en livesändning 

Mötet avslutas med en 90 minuter lång livesändning, där Svenska kyrkans ärkebiskop Antje är värd. Bland gästerna i studion finns bland andra Hebrew immigrant service aid (HIAS), svenska Idol-deltagaren Amena Alsameai, Márta Bolba, pastor i Lutherska kyrkan i Ungern och forskaren Vanessa Barker.   

Program

Här finns hela programmet för A Week of Neighbours