Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon: +46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Studiebesök/religionsvetenskap: vad är kristen tro?

Självklart vill vi också hålla våra dörrar fortsatt öppna för studiebesök - genom att möta elever också i egenskap av kyrka, hoppas vi kunna besvara frågor som inte alltid får plats i klassrummet. Hur ser Svenska kyrkan på döden? Hur går en begravning till? Hur förklarar Svenska kyrkan treenigheten? Vad är grunden i den kristna tron som Svenska kyrkan representerar? Är Jesus en profet? Är Bibeln mer än en historiebok? Vad betyder dopet? Vad är och hur firar vi nattvard?