Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon: +46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Matte i katedralen

Lekfullt lärande för mellanstadieelever.

För att bygga en katedral behöver du kunna matematik. I det här programmet undersöker vi Växjö domkyrka genom geometri och mattelek.

Att gå på upptäcktsfärd efter cirklar och trianglar eller att kopiera upprepade mönster, blir ett spännande sätt att möta geometri i praktiken. Matte i katedralen är ett pedagogiskt program som kombinerar historia och geometri till ett lekfullt lärande. Vi mäter höjd, bredd, räknar trappsteg och mycket mer.

För årskurs 4-6
Måndagar, tisdagar och fredagar