Domkyrkocentrum i Växjö.
Foto: Daniel Johansson

Domkyrkocentrum

Domkyrkocentrum är en mötesplats för alla. Här finns ett café för dig som vill ta en fika eller äta en lättare lunch, en butik där du kan köpa rättvisemärka produkter, ett bibliotek med flera sittplatser för såväl samvaro som avskildhet samt tre samlingssalar som dels används till kyrkans verksamhet och som dels är tillgängliga för uthyrning.

Alldeles intill Växjö domkyrka ligger Domkyrkocentrum med café, butik, bibliotek, samlingssalar och mötesplatser. Längre ner på sidan hittar du information om hur du hittar till Domkyrkocentrum, öppettider, kontaktuppgifter, information om gudstjänst och verksamhet samt mer om caféet, butiken, lokaler att hyra och husets historia. Du kan också göra ett digitalt besök i Domkyrkocentrum via en virtuell rundtur.

Hela Domkyrkocentrum är kontantfritt. Betalning sker med betal- och kreditkort.

Uthyrning/utlåning - med anledning av coronapandemin

På grund av coronapandemin kan församlingshemmet just nu bara bokas för dopkalas och minnesgudstjänster. Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Vid besök i församlingshemmet var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll en god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Hitta till Domkyrkocentrum

Gymnasiegränd
352 34 Växjö

Karta (länk till Googel maps)

Tisdag-fredag kl 11.00-17.00
Lördag 11.00-14.00

Om du har några frågor, eller vid bokning av lokal, är du välkommen att ta kontakt med servicepersonalen på telefonnummer 0470-70 48 37.

Virtuell rundtur

Peka dig fram genom att trycka och föra fingret över bilden.

Gudstjänst och verksamhet

gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Växjö stads- och domkyrkoförsamling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för alla församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Om Domkyrkocentrum

Alldeles intill domkyrkan finns Växjö domkyrkocentrum, en plats där historia möter nutid. Domkyrkocentrum består både av Karolinerhuset som är en av Växjös äldsta byggnader och en nybyggnation med café, bibliotek och samlingssalar från 2000-talets början. Området har varit en plats för möten, utbildning och andlighet i närmare 1000 år.