Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon:+46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Domkyrkocentrum

Domkyrkocentrum är en mötesplats för alla. Här finns ett café för dig som vill ta en fika eller äta en lättare lunch, en butik där du kan köpa rättvisemärka produkter, ett bibliotek med flera sittplatser för såväl samvaro som avskildhet samt tre samlingssalar som dels används till kyrkans verksamhet och som dels är tillgängliga för uthyrning.

Ta en virtuell rundtur i Domkyrkocentrum - klicka på bilden

Tisdag-fredag kl 11.00-17.00
Lördag 11.00-14.00

Hela domkyrkocentrum är kontantfritt. Betalning sker med betal- och kreditkort.

Om du har några frågor, eller vid bokning av lokal, är du välkommen att ta kontakt på telefonnummer 0470-70 48 37.

Gudstjänst och verksamhet

Café Lilla Torg

Café Lilla torg
Café Lilla torg i Domkyrkocentrum Bild: Daniel Johansson

Här kan du köpa pajer, sallader, smörgåsar, fikabröd, m.m. I caféet kan du sitta ner en stund med en kopp kaffe, te eller kyld dryck antingen nära cafédisken intill Linnésalen, i någon av sofforna i biblioteket, på uteserveringen intill vattenspegeln på Lilla torg eller varför inte på någon av bänkarna i örtträdgården.

Du hittar café Lilla torg i Domkyrkocentrum med ingång från Lilla torg/Storgatan, Växjö.

Butik Lilla torg

Butik Lilla torg i Domkyrkocentrum Bild: Daniel Johansson

Här kan du handla rättvisemärkta produkter, smycken, kristen litteratur och souvenirer. Butik Lilla torg är en samverkan mellan Karibu, IM och Svenska kyrkan Växjö.

Du hittar butik Lilla torg i Domkyrkocentrum med ingång från Lilla torg/Storgatan, Växjö.

Om Domkyrkocentrum

Alldeles intill domkyrkan finns Växjö domkyrkocentrum, en plats där historia möter nutid. Domkyrkocentrum består både av Karolinerhuset som är en av Växjös äldsta byggnader och en nybyggnation med café, bibliotek och samlingssalar från 2000-talets början. Området har varit en plats för möten, utbildning och andlighet i närmare 1000 år.

Personal i Växjö domkyrka och Domkyrkocentrum