Svenska kyrkan Växjö

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Telefon: +46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Domkyrkocentrum

Domkyrkocentrum är en mötesplats för alla. Här finns ett café för dig som vill ta en fika eller äta en lättare lunch, en butik där du kan köpa rättvisemärka produkter och ett bibliotek med flera sittplatser för såväl samvaro som avskildhet.


Ta en virtuell rundtur i Domkyrkocentrum genom att klicka på bilden nedan.

erbjudanden i Café Lilla torg

Ostkaka från Stellas i Pilås & kaffe 55 kr
Räkmacka och valfri dryck 65 kr

Dessutom säljer vi våfflor, panini, sallader, glass, smörgåsar, fikabröd, m.m.

Öppettider

Tisdag-fredag kl 11.00-16.00
Lördag 11.00-14.00

Hela domkyrkocentrum är kontantfritt. Betalning sker med betal- och kreditkort.

café Lilla Torg

I caféet kan du sitta ner en stund med en kopp kaffe, te eller kyld dryck antingen nära cafédisken intill Linnésalen, i någon av sofforna i biblioteket, på uteserveringen intill vattenspegeln på Lilla torg eller varför inte på någon av bänkarna i örtträdgården. I caféet kan du förstås också köpa någonting gott att äta till, såsom smörgåsar, fikabröd, kakor, glass och choklad.

Butik Lilla torg

Här kan du handla rättvisemärkta produkter, smycken, kristen litteratur och souvenirer. Butik Lilla torg är en samverkan mellan Karibu, IM och Svenska kyrkan Växjö.

Kontakt

Om du vill hyra någon av lokalerna i domkyrkocentrum eller om du har några andra frågor, är du välkommen att ta kontakt på telefonnummer 0470-70 48 37.

Gudstjänst och verksamhet

Växjö domkyrkocentrum är en mötesplats för hela Svenska kyrkan Växjö. Klicka här för att ta del av gudstjänstprogrammet eller för att läsa mer gruppverksamheter för olika åldrar.

Om Domkyrkocentrum

Alldeles intill domkyrkan finns Växjö domkyrkocentrum, en plats där historia möter nutid. Domkyrkocentrum består både av Karolinerhuset som är en av Växjös äldsta byggnader och en nybyggnation med café, bibliotek och samlingssalar från 2000-talets början. Området har varit en plats för möten, utbildning och andlighet i närmare 1000 år.

Sittplatser och tillgänglighet

I domkyrkocentrum finns tre större samlingssalar. På Karolinerhusets övervåning finns den historiefyllda Tegnérsalen med plats för ca 80 personer. I den nybyggda delen av domkyrkocentrum ryms den ljuddämpade och specialanpassade stora Sigfridsalen med plats för ca 149 personer. På nedre plan alldeles i anslutning till caféet och biblioteket finns Linnésalen med plats för ca 70 personer.

Historia

Även om själva Domkyrkocentrum till viss del är en helt ny byggnad från 2010-talet så vävs dess historia samman med Karolinerhuset från 1700-talet och den 1000-åriga historien som följer området precis norr om domkyrkan. Läs mer om Domkyrkocentrums historia, Karolinerhuset och de arkeologiska utgrävningarna inför bygget ...