Braås församlingshem
Foto: Kyrkogårds- och Fastighetsförvaltningen Växjö

Braås församlingshem

Braås församlingshem ligger en bit från Sjösås gamla kyrka och rymmer pastorsexpedition och lokaler för församlingsverksamhet.

Strax intill Sjösås gamla kyrka ligger Braås församlingshem med samlingssalar och mötesplatser.

Längre ner på sidan hittar du information om Braås församlingshem, öppettider, kontaktuppgifter, information om gudstjänst och verksamhet samt mer om lokaler att hyra, tillgänglighet och församlingshemmets historia.

Uthyrning/utlåning - med anledning av coronapandemin

På grund av coronapandemin kan församlingshemmet just nu bara bokas för dopkalas och minnesgudstjänster. Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Vid besök i församlingshemmet var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll en god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Hitta till Braås församlingshem

Sjösåsvägen 41
36042 Braås

Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Linda Skoglund

Värdinna/vaktmästare

Gudstjänst och verksamhet

gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Sjösås församling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Om Braås församlingshem

Braås församlingshem och pastorsexpedition ligger i nära anslutning till Braås skola och Sjölidens äldreboende. Lokalerna används flitigt både dagtid och kvällstid av kyrkans verksamheter, bl a Babycafé, Softis, Små & Stora, språkträning, studiecirklar och barnkör. Även företag och föreningar är återkommande hyresgäster.

”Stora Salen”, som kan ta emot 100 personer, används även för familjegudstjänster, minnesstunder, dopkalas, kyrkkaffe och olika samlingar. I den lilla salen ryms ca 12 personer.