Undervisning

Önskar du fördjupa dina kunskaper om kristen tro? Vill du få möjlighet att diskutera några av de frågor som just du bär med dig? Eller bara finna ett forum med möjlighet till att tala om tro med andra människor?

Alphakurs

Alpha är en serie kvällar då vi utforskar grunderna i kristen tro, särskilt utformat för dig som är nyfiken och vill fundera över livets stora frågor. God mat, intressanta föredrag och samtal i en mindre grupp där alla frågor, tankar och åsikter är välkomna! Det finns tre grundläggande ingredienser i kursen:

Måltiden
Varje kväll börjar med att vi träffas kl 18.30 och äter lite enkelt tillsammans och lär under avslappnade former känna varandra i gruppen.

Föredraget
Varje gång får vi höra ett föredrag på ungefär en halvtimma över kvällens tema.

Samtal i grupper
Vi tar med oss en kaffekorg in i samtalsgrupperna och reflekterar över det vi hört i föredraget. Här är platsen att dela tankar, ställa frågor och lyssna varandras tankar. En höjdpunkt under kursen är en helg med föredrag och samtal kring den Helige Ande. Helgen avslutas med bön, sång och nattvard.

Kostander
Kursen kostar inget.
Varje gång serveras en enkel måltid till självkostnadspris.

30/9 2020 i Vasakyrkans församlingshem

Vill du veta mer eller anmäla dig?
Hör av dig till någon av följande:

Lars Widén – Vasakyrkan
lars.widen@svenskakyrkan.se

Jonas Pramwall – Saronkyrkan
jonas.pramwall@saron.se

Mats Enander – Johannebergskyrkan
mats.enander@svenskakyrkan.se

60 minutes

Diskussionsgrupp i anslutning till mässan på onsdagar kl. 12.00.
Efter mässan fika ca 12.40, däreter samtal till ca. 14.00.

Samtalsgruppen kring
Jeremia

återupptas ojämna veckor
från och med 28 januari
tisdagar kl. 17.00

Nya och gamla deltagare välkomnas!

Vid frågor kontakta Lars Widén 031 - 731 86 95