Varför ska vi fira gudstjänst?

Gudstjänsten är en glädjefest som vi firar på den dag då Jesus uppstod, söndagen. Det är i och genom gudstjänsten som församlingen blir tydlig. Alla åldrar samlas för att vara med Gud och med varandra.

Söndagens högmässa

Varje söndag och helgdag firas det högmässa 11.00 i Vasakyrkan.

Gudstjänster

Tisdag 08.00 Mässa Onsdag 12.00 Mässa Torsdag 18.00 Mässa Söndag 11.00 Högmässa Söndag 18.00 Mässa

Söndagsskola

I samband med söndagens högmässa hålls söndagskola. Barnen är med i högmässan från start och söndagskolan tar vid innan predikan börjar.

Laudes & middagsbön

Kl. 09.00, m, o, tor och fr, firas Laudes och kl. 12.00, m, tis och fre, firas middagsbön, med textläsning, taizesånger och bön i absiden, längst bak i kyrkan. Torsdagar firas middagsbön i kyrkan innan lunchmusiken. Torsdagar utan lunchmusik firas middagsbönen i kapellet med flertalet taizesånger.