En pappa med sin lilla dotter i knät tittar på adventsljusstakens tända ljus.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Välkommen hit i advent!

Här kan du läsa om det som sker i våra kyrkor och församlingshem i december. Här finns också information om vad advent handlar om, hur du hittar digitala konserter runt om i Sverige och hur du kan bidra till att ge andra ett bättre liv genom julkampanjen.

Gudstjänster i advent

28 NOVEMBER • 1:A ADVENT

Mässa och söndagsskola i S:t Johannes kyrka 10.00  Bibelutdelning, Johanneskören och solister. Efteråt julbasar och fika till förmån för ACT Svenska kyrkan.

Högmässa i Värnamo kyrka 11.00 Värnamo kyrkokör. Solosång: Isac Johansson. Trumpet: Jonas Tedenstad.

Mässa i Fryele kyrka kl 16. Bibelutdelning. Värnamo kyrkokör. Solosång: Isac Johansson. Trumpet: Thomas Karlsson. Efteråt julbasar och fika till förmån för ACT i Svenska kyrkan i Fryele församlingshem.

5 DECEMBER • 2:A ADVENT

Mässa och söndagsskola i S:t Johannes kyrka 10.00.

Högmässa i Värnamo kyrka 11.00.

Mässa i Fryele kyrka 16.00.

12 DECEMBER • 3:E ADVENT

Högmässa i Värnamo kyrka 11.00. Predikan av Anders Hallberg, som också avstackas. Solosång: Daniel Hjelm och blockflöjt, Christina Chedeni

Julstämning i S:t Johannes kyrka kl 14-16.30
Pysselverkstad för barn och vuxna. Lotteri och försäljning till förmån för ACTs julinsamling samt olika juliga happenings och fika. Eftermiddagen avslutas med Ljusgudstjänst kl 16.

Mässa i Fryele kyrka kl 16.

19 DECEMBER • 4:E ADVENT

Mässa och söndagsskola i S:t Johannes kyrka 10.00.

Högmässa i Värnamo kyrka 11.00. Sång Johanna Lindbergh.

Mässa i Fryele kyrka 16.00.

Detta händer också under adventstiden

Konserter med advents- och julmusik

5 december 18.00
Advents- och julkonsert i Värnamo kyrka med Jönköpings Kammarkör
under ledninga av Annika Sjöstrand.

16 december kl 18 och 19.30
Sjung in julen i Väranmo kyrka med Kulturskolans kammarorkester och församlingens körer. Biljetter hämtas i Rättvist butik o café från 1 dec.

Fredag 17 december kl 19.30.
Julkonsert i Nydala klosterkyrka med Värnamo Kammarkör under ledning av Marianne Gärdesmed.

6 januari kl 16.00
Psalmer i juletid i Nydala klosterkyrka. Trettonsdagsgudstjänst där vi sjunger julens härliga psalmer tillsammans.

Njut av advents- och julmusik – i kyrkan eller digitalt

Hitta gudstjänster och aktiviteter som passar dig

Därför firar vi advent – läs om de fyra olika adventsveckorna

Få inspiration till dina egna adventstankar

Var generös i jul

Många ger julklappar till nära och kära jul. Men vi får också dela med oss till dem som bor långt bort, och som kämpar för en bättre framtid.

Be en bön eller tänd ett digitalt juleljus på bönewebben