Vi söker basar och tenorer

Vokalensemblen och Kyrkokören är två blandade körer som sjunger varierad repertoar i olika genrer och ofta framträder i kyrkan vid högtider och musikgudstjänster.

Värmdö Vokalensemble
övar på tisdagar kl 19-21:30 och är en grupp om cirka 25 sångare.
Värmdö Kyrkokör
övar på torsdagar kl 19-21:30 och består för närvarande av ca 35 sångare.

För båda körerna gäller att man behöver ha körvana och/eller har viss kunskap om noter eller musicerande i andra sammanhang. Då vokalensemblen är en mindre kör blir kraven på den enskilde sångare något högre.
Körerna framträder och övar mestadels var för sig, men sjunger också tillsammans i större verk. De senaste åren har de tex framfört Messias, Johannespassionen, Mozarts Requiem och Magnificat av Rutter. Repertoaren är en blandning av klassisk kyrkomusik, folkmusik, jazz, pop, visa med mera. Oftast sjunger vi tillsammans med professionella musiker och solister.

I höst kommer Vokalensemblen bland annat att sjunga Requiem av Maurice Duruflé. Kyrkokören ska framföra Stabat Mater av Pergolesi i arrangemang för blandad kör.

Båda körerna reser med jämna mellanrum till något trevligt ställe för att sjunga och umgås. Till de senaste av körernas resmål hör bland annat Italien, Amsterdam, Slovenien, Vadstena, Trondheim och Barcelona.

Nu söker vi i första hand TENORER och BASAR till båda körerna.
Är du en körsångare som söker en kör så tveka inte att höra av dig till:
Lars Hallgren, körledare, 08-574 009 49 eller lars.hallgren@svenskakyrkan.se
Du är hjärtligt välkommen!