Vi söker basar och tenorer

Vokalensemblen och Kyrkokören är två blandade körer som sjunger varierad repertoar i olika genrer och ofta framträder i kyrkan vid högtider och musikgudstjänster. 
Värmdö Vokalensemble övar på tisdagar kl 19-21:30 och är en grupp om drygt 20 sångare. 
Värmdö Kyrkokör övar på torsdagar kl 19-21:30 och består för närvarande av närmare 30 sångare. 
För båda körerna gäller att man behöver ha körvana och/eller har viss kunskap om noter eller musicerande i andra sammanhang. Då vokalensemblen är en mindre kör blir kraven på den enskilde sångare något högre. 
Körerna framträder och övar mestadels var för sig, men sjunger också tillsammans i större verk. De senaste åren har de tex framfört Messias, Duruflés Requiem, Mozarts Requiem, Magnificat av Rutter, Miserere av karl Jenkins och Förklädd gud. Repertoaren är en blandning av klassisk kyrkomusik, folkmusik, jazz, pop, visa med mera. Oftast sjunger vi tillsammans med professionella musiker och solister.
I höst kommer Vokalensemblen bland annat att sjunga Missa Brevis i D-dur av Mozart och Kyrkokören ska  framföra Requiem av John Rutter.
Båda körerna reser med jämna mellanrum till något trevligt ställe för att sjunga och umgås. Till de senaste av körernas resmål hör bland annat Italien, Amsterdam, Slovenien, Vadstena, Trondheim och Barcelona. 
Är du en körsångare som söker en kör så tveka inte att höra av dig till Lars Hallgren, körledare.
Du är hjärtligt välkommen!