Uppsala stift

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift Webbplats

Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Här hittar du information om alla sommarkyrkor i Uppsala stift 2016.

Besök en kyrka i sommar

Här hittar du information om alla sommarkyrkor i Uppsala stift 2016. En hel del av dem fortsätter hålla extra öppet för besökare även under augusti månad.

Välkommen till en prova-på-dag med elva olika traditioner, sätt att be och erfara tro.

Smaka och Se ... att Gud är god

Uppsala stift delar ut ett miljöpris till en person, grupp, församling eller förening som arbetar för hållbar utveckling.

Vem ska få årets miljöpris?

Svenska kyrkan är indelad i tretton geografiska stift med var sin biskop. Uppsala stift omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Om Uppsala stift

Under hösten 2016 finns det möjlighet att boka stiftsgården Breidagård i Marielund utanför Uppsala för konferenser, retreater i egen regi eller annan gruppverksamhet.

Stiftsgården Breidagård

Leden invigs av biskop em Martin Lönnebo den 12 augusti.

MARTINLEDEN – från Gräsö till Uppsala

Leden invigs av biskop em Martin Lönnebo den 12 augusti.

Längtan möter närvaro – biskop Ragnar Persenius blogg

Biskop Ragnars blogg

Längtan möter närvaro – biskop Ragnar Persenius blogg

Under juli månad ber vi särskilt för våra vänförsamlingar i Baltikum.

Månadens bön i juli 2016: vänförsamlingarna i Baltikum

Under juli månad ber vi särskilt för våra vänförsamlingar i Baltikum.

Aktuellt från Uppsala stift

stiftets hus

Box 1314, 751 43 Uppsala

Dragarbrunnsgatan 71, Uppsala