Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift Webbplats

Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

En ondagskväll i mitten av april, samlades 45 personer intresserade av diakoni, i Mariakyrkan i Gävle, för att samtala om medmänskligt engagemang och hur kyrkan kan möta människans behov.

Sju bord för medmänsklighet

Svenska kyrkan är indelad i tretton geografiska stift med var sin biskop. Uppsala stift omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Om Uppsala stift

Biskopens huvuduppgift är att leda och inspirera kyrkan i stiftet. Tillsammans med domkapitlet har biskopen ansvar för att kyrkans lära och ordning följs.

Biskopen

Migration är en naturlig företeelse som har präglat hela mänsklighetens historia. Att människor väljer att flytta till ett annat land kan ha många orsaker.

Projekt Migration

Under april ber vi särskilt för situationen i Swaziland.

Månadens bön i april 2016: Swaziland

Under april ber vi särskilt för situationen i Swaziland.

Välkommen till oss! Stiftsgården i Undersvik bjuder in pappor och barn till semesterdagar 25-30 juli 2016.

Semesterdag för pappor och barn

Aktuellt från Uppsala stift

stiftets hus