Uppsala stift

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift Webbplats

Uppsala stift

Svenska kyrkan Uppsala stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 127 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Här hittar du information om alla sommarkyrkor i Uppsala stift 2016.

Besök en kyrka i sommar

Här hittar du information om alla sommarkyrkor i Uppsala stift 2016. En hel del av dem fortsätter hålla extra öppet för besökare även under augusti månad.

I tio veckor under sommaren står en kyrka i taget i fokus. Veckans sommarkyrka i Lagunda är öppen onsdag-lördag klockan 14.30-18.30.

Öppna sommarkyrkor i Lagunda

Leden invigs av biskop em Martin Lönnebo den 12 augusti.

MARTINLEDEN – från Gräsö till Uppsala

Leden invigs av biskop em Martin Lönnebo den 12 augusti.

Svenska kyrkan är indelad i tretton geografiska stift med var sin biskop. Uppsala stift omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

Om Uppsala stift

Under hösten 2016 finns det möjlighet att boka stiftsgården Breidagård i Marielund utanför Uppsala för konferenser, retreater i egen regi eller annan gruppverksamhet.

Stiftsgården Breidagård

Stiftsgården Undersvik har en historia som sträcker sig mer än 70 år tillbaka i tiden och än i dag är den en viktig plats för Uppsala stift och dess människor.

Stiftsgården Undersvik

Längtan möter närvaro – biskop Ragnar Persenius blogg

Biskop Ragnars blogg

Längtan möter närvaro – biskop Ragnar Persenius blogg

Under juni månad ber vi särskilt för våra vänförsamlingar i Baltikum.

Månadens bön i juni 2016: vänförsamlingarna i Baltikum

Under juni månad ber vi särskilt för våra vänförsamlingar i Baltikum.

Aktuellt från Uppsala stift

stiftets hus