Gudstjänsterna ej offentliga

Brev från kyrkoherde Tanja Kamensky

Fira gudstjänst hemma – kom inte till kyrkan!

Det finns saker jag aldrig någonsin trodde att jag skulle säga eller skriva.

En sådan sak är ”kom inte till gudstjänsten, stanna hemma”.

Men, det känns inte rimligt och försvarbart att samla till gudstjänst när hela landet på olika sätt kämpar för att dämpa smittspridningen av det nya coronaviruset.

Jag har fattat beslutet att vi i Uppåkra församling inte ska fira söndagens gudstjänst offentligt. Det betyder att jag just nu uppmanar dig att fira din gudstjänst hemma istället. Beslutet gäller tillsvidare.

Vi lägger ut andakter på vår hemsida, via våra sociala medier, så att du kan fira gudstjänst från ditt köksbord istället. På tv sänds gudstjänst och via radio kan du också lyssna. Eller så kan du följa ordningen för en enkel gudstjänst här.

Du ska dock vara förvissad om att lovsången och bönen aldrig tystnar. Präst, musiker och vaktmästare kommer att fira gudstjänst på utsatta gudstjänsttider. Kyrkklockorna kommer att ringa, vi kommer att be för församlingen, för världen som just nu blöder och för alla som kämpar mot viruset, men vi kommer att göra det bakom stängda dörrar.

Vi kommer att be för att vi snart igen ska få samlas till gudstjänst, och oj, vilken glädje det kommer att bli då!

Tveka inte att ta kontakt med församlingens expedition eller präster om du vill samtala med någon, om du vill ha hjälp på något sätt, om du vill att vi spelar in en särskild psalm, eller om du vill att vi ska be för dig.

 

Tanja Kamensky, kyrkoherde

Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand.

Psaltaren 139:5