Hammarö kyrka

Värmlands enda och en av Sveriges 11 medeltida träkyrkor.

Hammarö kyrka

Välkommen till Hammarö kyrka, Värmlands enda och en av Sveriges 11 medeltida träkyrkor. De äldsta delarna av den nuvarande kyrkan tillkom i början av 1300-talet. Man vet att det funnits en kyrka redan på 1200-talet. Hammarö kyrka är en pilgrimskyrka. Pilgrimerna kom till Hammarö med båt (Jakobsbergsbron tillkom först 1929). Efter att ha stannat till vid Hammarö kyrka fortsatte de sin färd längs Klarälven till den helige Olavs grav i Nidarosdomen. Kyrkan är tillbyggd 1748 då den blev korskyrka. I sakristian (det gamla koret) finns målningar sannolikt utförda av Mäster Amund.

Bild: Annika Eriksdotter

Hammarö kyrka och dess vackra omgivningar erbjuder en fin miljö för livets olika högtider. Det firas som regel gudstjänst varje söndag kl 11. Sommartid håller kyrkan öppet dagtid. Den rymmer 300 personer och har ramp vid entrén för rullstol och barnvagn.

Sommartid kan du också göra ett besök i Pilgrimskapellet, beläget bakom Hammarö kyrka.

____

Öppen sommarkyrka: Hammarö kyrka och Mariakapellet håller öppet dagligen 1/5 till 31/8 kl. 10-16. Se också utställningen ”Min pilgrimsstav” i Pilgrimskapellet, bakom Hammarö kyrka, 1/6 - 31/8.

Kontakt Hammarö församling

Församlingsexpedition, Bruksgatan 1, 663 30 Skoghall

Box 47, 663 21 Skoghall

E-post till Hammarö församling

Ordinarie telefon- och öppettider församlingsexpeditionen
Mån-fre kl. 10-12 samt  mån, tis, tors, fre kl. 13-14.30.

Sommaröppet
Vecka 28-31 är församlingsexpeditionen öppen vardagar kl. 10-12.

Regina Piscator, 054-51 24 22, E-post till Regina Piscator

Prenumerera
Prenumerera via e-post eller brev på månadens gudstjänster och arrangemang. Gå till formulär.

Vägbeskrivning Hammarö kyrka

Åk Hammaröleden från Karlstad (Väg 236). Inför första rondellen på Hammarö finns skyltar. Vänster i rondellen, vänster också i nästa rondell och sedan vänster ytterligare en gång efter Hammarlundens skola. Se karta

Kyrkobeskrivning Hammarö kyrka