Välkommen Helene Stureborg!

Vi välkomnar Helene Stureborg till musiken inom Stockholms Domkyrkoförsamling med stor glädje. Helene har en imponerande bakgrund som musiklärare, dirigent och körledare, och hennes erfarenhet och kompetens kommer att bidra till musiklivet i församlingen. Till hösten startar Helene Storkyrkans Kammarkör för unga sångare mellan 17 och 26 år. Här finns en länk till provsjungningar i maj.

Helene har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, med betydande meriter både nationellt och internationellt. Hennes arbete som dirigent för Stockholms Musikgymnasiums Kammarkör har varit en framgångssaga, och kören har vunnit prestigefulla tävlingar och blivit inbjuden att uppträda vid internationella evenemang. Helene har också grundat och lett sin egen ensemble, Helene Stureborgs kammarkör, som har vunnit Grand Prix i Cork Choral competition och Grieg Choral Competition. 

Utöver sitt arbete som dirigent har Helene även undervisat i kördirigering och ensembleledning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har varit en eftertraktad kursledare internationellt. Hon har också varit en del av Statens musikverks konstnärliga råd och har blivit uppmärksammad med utmärkelsen Årets körledare.

Vi är också glada över att Helene kommer att fortsätta sitt arbete som dirigent för sin egen ensemble, Helene Stureborgs kammarkör, samt sina internationella frilansuppdrag, samtidigt som hon nu tillträder sin befattning som Planeringschef för Radiokören. Hennes engagemang och passion för körsång kommer att bidra till musiken inom Stockholms Domkyrkoförsamling.

Det är också spännande att höra att Helene kommer att starta Storkyrkans Kammarkör under hösten, en kör för unga sångare med hög vokal kompetens. Det kommer att vara en fantastisk möjlighet för unga sångare att utvecklas och bli en del av församlingens musikgemenskap. Körens medlemsålder kommer att vara 17-26 år. Ansökan kommer att ske genom provsjungning i maj, se nedan för tider.

Vi önskar Helene Stureborg varmt välkommen till musiken inom Stockholms Domkyrkoförsamling och ser fram emot att få uppleva hennes ledarskap och musikaliska talang i vår gemenskap.

Storkyrkans kammarkör kommer att repetera tisdagar mellan 18.00-20.30 i Storkyrkosalen. Repetitionsstart den 22 augusti.

Vill du söka till kören?
Helene Stureborg kommer att ha provsjungningar i S:t Nicolaisalen, Själagården 13 den 24/5 16.00-21.00 och 25/5 16.00-21.00.

Här bokar du provsjungningen!

Här ser du Storkyrkans Kammarkörs facebook sida.