Stockholms domkyrkoförsamling

Tro och vetenskap

Alltfler svenskar tror på vetenskapens sätt att beskriva världen och allt färre ser sig som religiösa eller andliga. Finns det något samband? Hur skiljer sig en vetenskaplig tro från en religiös? Söndag 25 mars i Storkyrkosalen.

I vårt svenska samhälle råder en stor tilltro till vetenskapens möjligheter att beskriva världen. Samtidigt minskar antalet människor som identifierar sig som religiösa eller andliga. Finns det något samband? Hur förhåller sig religiös/kristen tro till (natur)vetenskap och vice versa? Kan man tala om en vetenskaplig ”tro” och på vilket sätt skiljer den sig i så fall från religiös tro?

Martin Cederwall, professor i teoretisk fysik, Chalmers Tekniska Högskola, Gerard Willemsen, pastor i Equmeniakyrkan, m fl

Värd: Carl Reinhold Bråkenhielm, professor emeritus

Datum: Söndag 25 mars