Stockholms bokhelg 2024

Varmt välkomment till Stockholms bokhelg i Storkyrkan under kvällen fredagen den 17 maj. Kristina Ljunggren samtalar med Lars Jederlund, Lena Wideräng och Ebba Witt Brattström under temat Konflikt och försoning.

Kl 17.00
Hela Europas krig av Lars Jederlund , författare och opinionsbildare i ett samtal med prästen Kristina Ljunggren om att Europas framtid kommer att avgöras i Ukraina

 

Kl 18.00
Solroseffekten -om att hjälpa krigets Ukraina av Lena Wilderäng  professionell brandman som vid flera tillfällen belönats för sina hjälpinsatser för de krigsdrabbade i ett samtal med prästen Kristina Ljunggren om de som lyckats fly och de som stannat kvar, men också om mod, moral, och medmänsklighet -den enskildes ansvar när liv står på spel.

 

Kl 19.00
Vi drabbade samman med hela vår bredd av Ebba Witt Brattström flerfaldigt belönad författare, litteraturvetare och feminist i ett samtal med prästen Kristina Ljunggren om dubbelbiografin över Moa och Harry Martinsons stormiga äktenskap författarliv tillsammans och var för sig, men också om tidens kultursyn.