Foto: Louise Linde

Snart klart!

Snart är etableringen på Storkyrkans innergård helt klart och färdig för inflyttning. I veckan färdigställdes bodarna av snickarna Roffe Frank och Petri Joronen. Just nu byggs det plank runt hela arbetsplatsen.

I veckan fortsatte arbetet med att färdigställa bodarna. Själva utsidan med skyddstak över en instegsveranda är gjort, staket runt nedre verandan och runt däcket på den övre våningen.Man beslöt sig för att lägga tak över entrén för att kunna hänga av sig utanför och inte dra in väta och smuts. Den första boden kommer att vara en matplats och ombytesdel.Vi fick även göra ett besök på ovandelen hos platschefen Anders Radinger som för dagen flyttade in. Det som var fascinerande var att man inte alls fick känslan av att vara i en bod utan i mindre långsmala rum. På ovandelen finns sammanträdesrum och rum för att underentreprenörerna ska kunna sitta och arbeta. Lampposten som man inte kunde ta upp är nu säkert inbyggd mellan väggarna i bodarna.


Man kommer väldigt högt upp på andra våningen i dessa bodar. När man ser Storkyrkan så här lite högre upp kan man bara konstatera att ett stort behov verkligen föreligger. Det man inte heller ser helt klart underifrån är hål i putsen där byggnadsställningarna har suttit från tidigare renovering.


Det går som sagt väldigt fort. Det som återstår är planket runt om arbetsplatsen. Snickarna Roffe Frank och Petri Joronen gör även detta med finess.